¨

Karakterer til de yngste

Foto: TV ØST

Konservative og Dansk Folkeparti foreslår at elever helt ned til 1. klasse skal have karakterer. God idé at bedømme børnene, lyder det fra Holbæk. Her har en privatskole gjort det i årevis.

På Holbæk Private Realskole får eleverne karakterer helt ned til 3. klasse i form af bogstaver.

- T betyder tilfredsstillende, og MT betyder meget tilfredsstillende, fortæller Jessica Kristensen, som i  morgen begynder i 4. Klasse.

Eleverne på privatskolen får karakterer to gange om året. Hver gang karakterbladet bliver delt ud, bliver det fulgt af en udtalelse fra lærerne og en samtale mellem forældre, lærere og børn.

- En karakter er bagudrettet, men jeg mener også, at det er vigtigt at se fremad. Derfor mener jeg ikke, at karakterer kan stå alene, siger skoleleder Helle Martensen.

Hun forstår ikke Folkeskolens modstand mod karakterer i de små klasser.

- Mange af børnene går jo også i sportsklubber, hvor det handler om at blive nummer et, så de er jo trænet til konkurrence i nogle andre sammenhænge. Derfor tror jeg ikke, at vi skal være så bange for karakterer. Børn ved ofte godt selv, hvor de står, siger Helle Martensen.

I Danmarks Lærerforening har formanden dog svært ved at se, hvordan karakterer kan gavne de yngste.

-  Vi ved faktisk fra forskning, at lige præcis det at begynde at give karakterer på et så tidligt tidspunkt kan give den stik modsatte effekt, nemlig at elever får et dårligt udbytte af deres skolegang. Og det gælder både de svage og de stærke elever. Derfor mener jeg ikke, at der er begrundelse for det her forslag overhovedet, siger formand Anders Bondo Christensen.

03:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App