Kæledyr efterladt på rasteplads ved Holbæk

To kaniner og en kat er inden for en uge fundet på en rasteplads ved Holbæk. Dyrenes Beskyttelse ser flere og flere efterladte kæledyr

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først blev en stor killing og en død kanin fundet på rastepladsen, Arnakke Nord på Holbækmotorvejen før Holbæk.

I dag var Dyrenes Beskyttelse så ude for at fange endnu en kanin - denne gang en levende en - samme sted.

Tre efterladte dyr

- Vi har jo en lille idé om, at fordi den er her op den her rasteplads, hvor den døde kanin og en kat er blevet fundet, at det er en tam kanin, siger Christina Larsen, som er ude for at indfange kaninen. Hun er souschef på Dyrenes Beskyttelses Internat i Roskilde.

Den døde kanin og katten blev for en uge siden fundet af en mand fra Vejdirektoratet, som servicerer sjællandske motorvejsrastepladser.

De blev indleveret til Dyrenes Beskyttelse, som får flere efterladte dyr end tidligere. For tiden får internatet indleveret en til to kaniner eller marsvin om ugen, og især om sommeren får de efterladte kattekillinger.

Uansvarlige ejere

Organisationen mener stigningen hænger sammen med den økonomiske krise.

- Vi synes jo, det er uansvarligt ejerskab - at hvis man har påtaget sig ejerskabet for at have et dyr, så bør man også være forberedt på, at der kommer uforudsete udgifter eller situationer, man er nødt til at håndtere med sit dyr, siger lederen af Dyrenes Beskyttelses Internat i Roskilde, Rikke Christensen-Lee og fortsætter:

- Men man er også nødt til at forstå, at menneskevelfærd og dyrevelfærd hænger nøje sammen. Når menneskevelfærden går ned, så gør den det også for dyrene, siger hun til TV2 ØST.

Herunder kan du se, hvad der skete med den kanin, der blev set på rastepladsen ved Holbæk i dag: