Jørgen har været selvstændig i 50 år – har ikke tænkt sig at stoppe

Jørgen Christian Jensen har skruet i biler, siden mærkerne hed Trabant og Yogo. I år er det 50 år siden, han åbnede sit værksted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jørgen Christian Jensen kender indersiden på flere biler end de fleste. Han har skiftet tusindvis af luftfiltre. Og bremseklodser kan han stort set skifte i søvne.

I år det der 50 år siden, at den 72-årige mekaniker fra Kundby besluttede sig for at åben sit eget autoværksted.

quote Hvis man kan stå op og tage strømper på, så kan man også gå på arbejde

Jørgen Christian Jensen

Det fejrede han lørdag med reception i Kundby. Når han kigger tilbage på de 50 år, der er gået, er der ikke meget, han ville gøre anderledes.

- Skulle jeg starte i dag som ganske ung, så ville jeg starte som mekaniker igen. Det er jeg sikker på. Jeg har altid kunne lide mit job, og jeg har altid været glad for at gå på arbejde, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Selvom han har drevet Stensbjerg Auto i 50 år og for længst kunne gå på pension, har han ikke tænkt sig at stoppe med at gå på arbejde og være selvstændig foreløbig.

- Jeg har sådan en lakmusprøve. Altså hvis man kan stå op og tage strømper på, så kan man også gå på arbejde, siger Jørgen Christian Jensen.

Stor udvikling

Jørgen Christian Jensen valgte at blive selvstændig og åbne et autoværksted i en alder af 22 år.

Igennem årene har han ikke kun repareret biler - han har også solgt dem. Men det var hverken Volvo eller Audi, der blev købt i Kundby i 70’erne.

Men det var hverken Volvo eller Audi folk købte i Kundby. Dengang var det biler som Trabant, Yogo, Lada og Wartburg der blev solgt. Biler som han stadig har blandt sin egen samling i dag.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST
 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Biler, hvor kunderne – og også Jørgen Christian Jensen – skulle kigge langt efter udstyr som automatgear, fartpilot og aircondition.

- Der er sket en meget stor teknisk ændring. Der er sket store ændringer omkring bremser og store ændringer på lys. Især på lys. Der er blevet væsentligt meget mere lys på bilerne end dengang, siger han.

Imponerende

Jubilæet blev fejret i Kundby med 150 indbudte gæster.

Blandt gæsterne var Stig Jensen, der er tidligere var lærling hos Jørgen Christian Jensen. Han var fuld af forundring over de mange år som automekaniker.

- Det er stort, at man har kunne drive en virksomhed i så mange år og har kunne holde skruen i vandet i så mange år, siger Stig Jensen.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST