Jenny har selv arrangeret sin 100 års fødselsdag

Jenny Kyed Bonde fra Gislinge klarer det meste selv. Hun bor i eget hus og klarer selv alle indkøb og laver også selv mad

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Og Jenny fra Gislinge er et kendt ansigt i bybilledet. Hver eneste dag - bortset fra i dag på fødselsdagen - traver hun byen rundt og samler skrald. Og det har hun gjort nu i ti år.

- Og mon ikke det er de daglige gåture, der holder mig frisk. Jeg var aldrig blevet 100 år, hvis jeg havde siddet herhjemme og hængt og ikke vidste, hvad jeg skulle få tiden til at gå med, siger Jenny Kyed Bonde til TV ØST.

Jenny benytter rollator, når hun går rundt. Og hun er ikke ligeså sikker på benene, som hun har været.

- Jeg er væltet 14 gange, men jeg må have nogle gode, solide knogler. For jeg rejser mig bare op og går videre, siger dagens fødselar, der i dag fik blomster og lykønskninger af borgmester Søren Kjærsgaard.

Og fødselsdagen har hun selv stået for. Smurt boller, bagt kage og dækket tre borde til gæsterne.

Holder byen ren

På TV ØST mødte vi for to år siden Jenny Kyed Bonde. Her fortalt hun om hendes helt særlig måde at holde sig frisk på: Flere timer i døgnet vandrer hun nemlig rundt i stationsbyen Gislinge ved Holbæk, hvor hun bor. Med sig har hun tang og skraldepose, og på den måde bidrager hun til at holde den lille by ren for snavs og skrald.

Og selvom den slags skraldesammling kan lyde kedeligt for mange, er Jenny Kyed Bonde anderledes begejstret.

- Når man går op i en ting og gør en ting ordentligt, så bliver alt arbejde interessant. Så er det lige meget, hvad pokker det er. Også at samle skrald, sagde hun til TV ØST i 2015.