¨

Indsat stukket ned i fængsel

Jyderup Fængsel. Foto: Kriminalforsorgen

En 30-årig indsat i Jyderup Fængsel er blevet stukket med en saks.

Et skænderi mellem to indsatte i Jyderup Fængsel udviklede sig torsdag aften dramatisk, og en 30-årig mand er blevet stukket flere gange med en saks.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det lyder måske lidt vanskeligt, men selvom man sidder i fængsel, kan man stadig begå en ny forbrydelse

Martin Bjerregaard, pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Overfaldet skete ifølge politiet kort før klokken 19.00, hvorefter den 30-årige indsatte blev bragt til behandling for sine kvæstelser på skadestuen.

- Han er blevet stukket en del gange, men jeg kan ikke sætte præcis antal på, fordi vi først skal have en lægelig vurdering på sagen, siger Martin Bjerregaard, pressemedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge politiet var der tale om overfladiske skrammer, og offerets tilstand er derfor ikke kritisk.

- Han har ikke været i livsfare, siger Martin Bjerregaard.

Medindsat sigtet i sagen

Politiet har sigtet en 40-årig mand for at stukket den 30-årige mand. Der er ifølge politiet tale om grov vold, og derfor behandles sagen af afdelingen for personfarlig kriminalitet.

- Det lyder måske lidt vanskeligt, men selvom man sidder i fængsel, kan man stadig begå en ny forbrydelse og fremstilles i grundlovsforhør og varetægtsfængsles. Men det skal vi afgøre, når vi har fået overblik over skadernes omfang og motivet, siger Martin Bjerregaard.

JYDERUP FÆNGSEL

  • Jyderup Fængsel har 162 pladser, hvor de fleste er i åbne afdelinger. 24 pladser er reserveret til kvinder i en lukket afdeling.
     
  • Fængslet modtager som udgangspunkt domfældte mænd fra den lokale region, men behandlingsafdelingen og afdelingen for de helt unge, modtager indsatte fra hele landet. Fængslet har også indsatte med længere straffe fra de lukkede fængsler, som er nået så langt i deres afsoningsforløb, at de vurderes at være klar til at afsone under mere åbne forhold.
     
  • Det var i 2018, at den lukkede afdeling med 24 pladser blevet reserveret til kvindelige afsonere og arrestanter, og i 2020 bliver Jyderup Fængsel rent kvindefængsel.
     
  • Jyderup Fængsel er en del af Institution Jyderup, som også består af Nykøbing Fængsel. Institutions chef er Ole Hansen.

 

Kilde: Kriminalforsorgen

Se mere

Politiet afventer lægens rapport og skal afhøre den 40-årige mand, inden sagen kan komme for et eventuelt grundlovsforhør.

Risikerer skærpet straf

Den 40-årige mand, som er sigtet for at stå bag overfaldet, risikerer at modtage en skærpet straf, hvis han ender med at bliver dømt skyldig.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog nemlig i april sidste år, at der skal uddeles hårdere straf for grov vold.

Derfor afsatte VLAK-regeringen sammen Dansk Folkeparti med Finansloven for 2018 årligt 65 millioner kroner fra 2018 og frem til blandt andet at finansiere en strafskærpelse for grov vold.

Konkret betyder skærpelsen, at straffen for grov vold stiger med en tredjedel, så det, der tidligere gav halvandet års fængsel, fremover takseres til to års fængsel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App