¨

Hvil i fred

Gravstenen er på plads på kirkegården. Begravelsen er planlagt. Men Erik Møller er i levende live.

- Man dør kun en gang. Mener jeg. Så jeg vil gerne selv have noget at skulle have sagt.

Erik Møller er en mand, der er vant til at bestemme selv. Derfor vil han også gerne selv bestemme, hvordan hans gravsten skal se ud. - Jeg har ikke bestilt den sten for at provokere nogen. Sagen er den, at vores familiegravsten er fyldt op. Der er ikke plads til mig. Derfor har jeg bestilt en lignende sten, der står ved siden af. På den måde har jeg selv noget at skulle have sagt, siger den 70-årige mand fra Orø.

Erik Møller har ellers 2 sønner, der godt kunne have klaret den slags, når han engang dør. Men nej tak, sådan skal det ikke være, siger han i dag til TV2 Øst.

- På den her måde er det mig, der bestemmer. Ligesom jeg har bestemt, hvad der skal synges i kirken. Hvis jeg helt selv kunne bestemme det hele, og jeg snart skulle gå hen og dø, så skulle Kim Larsen komme og synge, siger Erik Møller.

Selviscenesættelsen er helt i takt med tiden, siger kirkegårdsinspektør Henning Hansen fra Holbæk kirkegårde. - Vi har også her i Holbæk et par stykker, der har fået sat en sten op, der mangler bare dødsdatoen, og sådan ved jeg også at det er på andre kirkegårde, siger han til TV2 Øst.

Der er ikke noget i vejen for at opstille en sten, inden man er død. - Det bestemmer man selv. Man lejer jorden til gravstedet, men hvad man stiller op derinde, er ens egen sag, så længe at man ikke generer nogen eller indretter gravstedet upassende, siger Henning Hansen.

På Orø er gravstenen dog det store samtaleemne. - Vi synes at det er mærkeligt. Det er da noget, de pårørende skal gøre. Det kunne man da ikke selv finde på. Der er rigtig mange, der taler om det, siger Ingelise Nielsen i dag til TV2 Øst.

- Det må de gerne tale om, så længe det er mig, der bestemmer, hvordan min grav skal se ud, siger Erik Møller.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App