Hver fjerde ansatte på plejecenter får bank

En ny undersøgelse viser, at hver fjerde ansatte på landets plejecentre er udsat for fysisk vold på jobbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan gøre ondt at gå på arbejde, hvis man er ansat på et plejecenter. En ny undersøgelse viser, at hver fjerde medarbejder på centrene har været udsat for fysisk vold.

Det skriver Nordvestnyt.

Skræmmende høje tal

Det er fagforbundet FOA, der står bag undersøgelsen, der også viser, at 15 procent af forbundets medvirkende medlemmer på landsplan havde været udsat for fysisk vold.

På plejecentrene er det 26 procent af de adspurgte, som havde været udsat for vold fra borgere, brugere og patienter i de forudgående 12 måneder.

- Det er skræmmende høje tal, men vi er også dem, der er mest udsat for vold og trusler på arbejdspladsen af dem, der arbejder i social- og sundhedsområdet. Det er her, man blandt andet har de psykiatriske og demente patienter, der kan udløse vold og trusler. Det er ikke er overlagt vold, men en måde for patienterne at overleve på hvis de føler afmagt, siger regionsformand for FOA i Holbæk Hanne Ulendorf, der jævnligt ser anmeldelser, der rummer alt fra fysisk vold til gidseltagninger og verbale trusler mod personalet på kommunens plejecentre.

Ifølge Nordvestnyt ser Holbæk Kommune alvorligt på problemet. Der har for eksempel været arrangeret undervisning i selvforsvar.