¨

Holbæks mølleplaner generer Odsherred

Foto: TV ØST

Store vindmøller vil skæmme landskabet omkring den kommende Geopark i Odsherred, lyder det fra kommunens borgmester, der håber, at Holbæk Kommune vil lytte.

Holbæk Kommunes udkast til kommuneplan vil gøre det muligt at bygge vindmøller med en højde på 125-150 meter et sted mellem Sandby, Svinninge og Hørve.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Men forslaget bliver yderst køligt modtaget af Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (S).

- Vi er jo i gang med et storstilet projekt med Geopark Odsherred, som vi håber vil blive anerkendt af Unesco, men de store vindmøller vil skæmme landskabet, og jeg synes derfor, at byrådet i Odsherred skal bede Holbæk om at tage områderne ud af planen, så geoparken ikke bliver berørt, siger Thomas Adelskov.

Lytter til alle indvendinger

I aften skal økonomiudvalget i Odsherred drøfte sagen. Direktionen har formuleret et udkast til høringssvar til nabokommunen. Heri gør man opmærksom på, at Geo-park Odsherred vil være en økonomisk gevinst for hele Nordvestsjælland. »Det skal derfor henstilles til, at interesseområdet for store vindmøller enten udtages eller reduceres i samarbejde med Odsherred Kommune«, hedder det i udkastet.

Holbæks borgmester, Søren Kjærsgaard (V), understreger overfor dagbladet Nordvestnyt, at Holbæk Kommune endnu ikke har vedtaget kommuneplanen.

- Den er i høring, og vi lytter til alle indvendinger, og vi vil selvfølgelig også lytte til Odsherred Kommunes argumenter, siger Søren Kjærsgaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App