Holbæk Kommune sparer næstmest på børnene

Holbæk Kommune planlægger at spare 12,3 millioner kroner på vuggestuer og børnehaver. Det er den næststørste besparelse på børneområdet i landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

54 kommuner landet over planlægger at spare på vuggestuer og børnehaver næste år – og Holbæk Kommune er den, der vil spare næstmest i landet.

Det viser en gennemgang af de kommunale budgetter, som lokalforeningerne i pædagogernes fagforening BUPL har lavet.

Holbæk planlægger dermed at spare 12,3 millioner kroner og bliver kun overgået af Køge Kommune, som vil spare 14,59 millioner kroner. Pengene i Holbæk skal blandt andet findes ved at skære i åbningstider og fællespasning på lukkedage samt på ledelse.

Sværere at nedbryde social arv

Og besparelserne kan gå hårdt ud over børnene i institutionerne, lyder det fra Elisa Bergmann, formand i BUPL.

- De seneste uger har politikerne og eksperter ellers talt meget om vigtigheden af en tidlig indsats i daginstitutionerne for at bryde den sociale arv. Med gode normeringer og uddannede pædagoger – så udsatte børn kan få den nødvendige støtte. Men det ser desværre ikke ud til at blive virkelighed ude i kommunerne, siger hun i en pressemeddelelse.

En del af skylden tilfalder ifølge BUPL, at regeringen ”bliver ved med at stramme skruen over for kommunernes økonomi”.

Se din kommune

Normeringerne i landets vuggestuer og børnehaver er allerede sådan, at der mangler op mod 4.000 fastansatte pædagoger landet over, når man sammenligner med antallet af ansatte i 2009.

Du kan se, om din kommune planlægger at spare på dagsinstitutionerne ved at klikke dig rundt i Danmarkskortet her.