¨

Holbæk har rekord i sygefravær (Video)

Foto: TV ØST

I vores region er de kommunalt ansatte mere syge end deres kollegaer i resten af landet. Særligt slemt står det til i Holbæk kommune, hvor de har landets højeste sygefravær.

En opgørelse fra Danmarks arbejdsgiverforening fortæller, at Holbæk kommune med et gennemsnit på 22,4 sygedage per medarbejder i 2008 var den kommune i landet, hvor medarbejderne oftest var syge i 2008. Til sammenligning havde de ansatte i Lemvig kommune kun i gennemsnit 13 sygedage.

Og der er penge at spare, for hvis Holbæk Kommune sænkede deres sygefravær til bare 18 dage om året ville det give en årlig besparelse på 65 millioner kroner.

Hos FOA i Holbæk ryster de ikke på hånden, når de skal placere ansvaret for det høje sygefravær:

- Det er et spørgsmål om ordentlig ledelse. Hvis ledelse er usynlig og utydlig bliver medarbejderne usikre, og det giver et højere sygefravær. Det er ikke bare den enkelte leder ude på arbejdspladserne, men også de øverste ledere i kommunen har et ansvar for at skabe en ordentlig kultur, siger hun.

Hos Holbæk kommune erkender de, at sygefraværet er et problem for kommunen, og de er i gang med at undersøge, hvad de kan gøre ved problemet med de mange syge medarbejdere

[video:video_mangler:091126_sygefravaer.flv]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App