Holbæk frifundet for diskrimination

Landsretten frikender Holbæk Kommune for at diskriminere en 57-årig kontorassistent på grund af hendes alder. Med dommen kan ældre medarbejdere sorteres fra efter forgodtbefindende, mener HK/Kommunal, der overvejer at anke dommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du er for gammel. Sådan lød begrundelsen til 57-årige Lillian Ben Salah, da hun i 2007 fik afslag på at blive fastansat i et bestemt job. I dag blev Holbæk Kommune frifundet ved Østre Landsret for at have diskrimineret hende. Det skriver Nyhedsmagasinet HK.

Dermed stadfæster Landsretten den byretsdom, der for knap et år siden lagde vægt på kommunens efterfølgende forklaring om, at kontorassistenten ikke er tilstrækkeligt humoristisk og serviceorienteret.

Formanden for HK/Kommunal, Bodil Otto, er mildest talt forundret over dommen, som hun nu med udgangspunkt i forskelsbehandlingslovens §2 vil overveje at anke til Højesteret.

- Hvis denne dom kommer til at danne præcedens, betyder det jo, at ældre medarbejdere vil kunne sorteres fra efter arbejdsgivernes forgodtbefindende. Det betyder, at der reelt ikke er nogen beskyttelse for lønmodtagerne. Vi vil i den kommende tid have ekstraordinær fokus på, om flere af vores ældre medarbejdere bliver vraget med alder som begrundelse. Hvis det bliver tilfældet, kommer det i hvert fald ikke til at ske uden kamp, lover Bodil Otto.

HK/Kommunal-formanden mener ikke, det gør sagen meget bedre, at dommerne har lagt vægt på kommunens bagudskuende forklaring om, at kontorassistenten ikke har nok humor eller er tilstrækkeligt serviceminded.

- Det er nogle helt igennem uhåndterbare og subjektive kriterier, der er næsten umulige at efterprøve i ansættelses- eller afskedigelsessituationer. Når fokus bliver flyttet fra medarbejdernes faglige kvalifikationer, er vi ude i noget, der ligner "wild west", konkluderer Bodil Otto.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Holbæk Kommune her til eftermiddag. Men uden held.