Holbæk-borgmester advarer mod SF-regering

De Radikale skal stå udenfor en regering med SF, hvis grundlaget strider fundamentalt mod De Radikales politik, siger Holbæks R-borgmester Jørn Sørensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De Radikale bør holde sig udenfor en S-SF-regering, hvis regeringsgrundlaget strider fundamentalt mod De Radikales politik. Det gælder for eksempel, hvis regeringen ikke vil forsøge af fjerne de fire EU-forbehold om euroen, forsvar, retlige anliggender og EU-borgerskab.

Det siger Holbæks R-borgmester Jørn Sørensen til Ritzau. Han genopstiller ikke ved efterårets kommunalvalg, men har i godt 16 år konstitueret sig med Venstre og de Konservative i Holbæk byråd.

- De Radikale kan ikke gå i regering med partier og på et regeringsgrundlag, som er grundlæggende imod Radikal politik. Det afgørende er ikke, hvem man er i regering med, men hvad man samarbejder om. Man behøver ikke nødvendigvis være i regering, man kan også være parlamentarisk grundlag for en regering, siger Jørn Sørensen.

Han vil også først se, om SF er økonomisk ansvarligt og "ikke bruger bruttonationalproduktet to gange."

- I mine år som borgmester har grundlaget været en VKR-konstituering. Det kan man ikke overføre til landspolitik, med mindre mandaterne taler for det. Det er der ikke, der er VKO-flertal, siger Jørn Sørensen.

/ritzau/