Hjemmehjælper bedøvede pensionist: - Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det

En hjemmehjælper fra Vestsjælland forklarer i retten, at hun bedøvede en pensionist og stjal kontanter fra hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 46-årig hjemmehjæper er torsdag i retten i Holbæk. Her er hun tiltalt for i alt fem forhold, hvor hun blandt andet anklages for at have bedøvet en 86-årig kvinde, så hun kunne stjæle kontanter fra hende. 

Den 46-årige har torsdag formiddag erkendt fire af forholdene, men nægter sig skyldig i det femte, som omhandler tyveri fra en 72-årig. 

De første fire forhold handler alle sammen om den samme 86-årige kvinde, som hjemmehjælperen over flere dage i februar i år, bedøvede for uhindret at kunne stjæle kontanter fra hende.

Under dagens afhøring blev der vist videooptagelser fra to dage, hvor den 86-årige kvindes pårørende har optaget hjemmehjælperen, mens hun bytter rundt på piller, så den 86-årige får sovepiller.  

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gør det, siger den 46-årige hjemmehjælper i retten.

Har fortrudt rigtig meget

Hjemmehjælperen har under forsvarets afhøring svaret grådkvalt, ligesom hun har forklaret, at hun på tidspunktet døjede med kraftige nakkesmerter, og derfor tog medicin for at klare hverdagen. 

Hun har under sit grundlovsforhør forklaret, at hun aldrig før har stjålet eller gjort noget lignende, samt at hun har fortrudt rigtig meget.

Hjemmehjælperen har i alt stjålet 300 kroner fra den 86-årige, men hun er på grund af ombytningen af medicinen og den efterfølgende bedøvelse af den 86-årige tiltalt for blandt andet forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, samt vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. 

Ifølge anklageren har hjemmehjælperen også stjålet 3000 kroner fra en 72-årig, men det nægter hun. 

Anklageren har krævet, at hjemmehjælperen i en periode ikke må arbejde som social- og sundhedsassistent, og det har den 46-årige kvinde accepteret.