Heste udsat for seksuelle overgreb - nu skal 43-årig mand for retten

En 43-årig mand skal i retten for mishandling af to heste, der stod opstaldet i Holbæk Rideklub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er nyt i sagen fra Holbæk Rideklub, hvor to heste – med næsten et års mellemrum – blev udsat for grove seksuelle overgreb. 

I det ene tilfælde fik overgrebet så fatale følger, at fjordhoppen Carli måtte aflives.

Snart skal en 43-årig mand fra Midtjylland for Retten i Holbæk for at stå bag begge overgreb, skriver Ekstra Bladet.

Det første overgreb fandt sted i september 2020, og næsten et helt år efter, den 24. august 2021, blev endnu en hest udsat for et lignende overgreb.

Stina Myrholms hest Carli blev mishandlet i en sådan grad, at den måtte aflives.

Det var efter den anden episode i 2021, at Midt- og Vestsjællands Politi blev ledt på sporet af den nu 43-årige mand. Manden blev i første omgang anholdt for overgrebet i 2021, men han blev løsladt umiddelbart efter, selvom han fortsat var sigtet i sagen.

Et par uger efter blev den samme mand så også sigtet for at stå bag overgrebet på hoppen Carli, der havde fundet sted året forinden. Manden nægter sig skyldig i begge sager.

Måtte aflives på grund af kvæstelser

Natten mellem den 10. og 11. september 2020 trængte gerningsmanden ind i den staldboks, hvor fjordhoppen Carli stod opstaldet. 

Et overvågningskamera afslører, at manden ankom til stedet om aftenen den 10. september omkring klokken 22.48, og han forlod først stedet igen klokken 01.49.

Staldboksen var smurt ind i blod, og en dyrlæge kunne efterfølgende konstatere, at skaderne omkring Carlis endetarm var så voldsomme, at hun måtte aflives.

Sådan så der ud i boksen,  hvor hesten stod.
Sådan så der ud i boksen, hvor hesten stod. Foto: Privatfoto

I næsten et år stod politiet uden afgørende spor i sagen, men det ændrede sig, da der blev begået endnu et seksuelt overgreb på en ny hoppe, der stod opstaldet i samme rideklub.

Denne gang gik det udover en Dansk Varmblodshoppe ved navn Florica, der går under kælenavnet ”Flo”.

Mistænkt udpeget ud fra overvågning 

Overvågningsbilleder viser, at gerningsmanden er gået nøgen ind i staldboksen til Flo, hvor han har opholdt sig i halvanden time. 

En dyrlæge vurderede, at Flo var blevet udsat for et seksuelt overgreb, men hun slap med mindre skader.

Selvom der forelå overvågning af episoden, var billederne så utydelige, at de ikke alene kunne lede politiet frem til gerningsmanden. 

Der blev lagt blomster og tændt lys for Carli ved rideklubben.
Der blev lagt blomster og tændt lys for Carli ved rideklubben. Foto: Line Strand - TV2 ØST

Ud fra signalementet af manden fra overvågningen kunne et bestyrelsesmedlem i rideklubben dog udpege ham, hvilket var årsag til, at han blev anholdt og sigtet først i den ene sag og senere i begge sager.

Anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi har ikke ønsket at komme med yderligere oplysninger, fordi "der ikke foreligger et forkyndt anklageskrift over for den tiltalte".

Ifølge politiet kan manden forvente at skulle for retten den 25. maj med baggrund i den mistanke, som politiet har imod ham.


Nyhedsoverblik