Politiet har fået 12 henvendelser – mangler stadig gennembrud i sag om grov hestemishandling

Politiet har sikret flere spor i sagen om en hest, der måtte aflives efter at være blevet udsat for grov mishandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Midt- og Vestsjællands Politi har fået 12 henvendelser fra borgere i sagen om en hest fra Holbæk Rideklub, som i sidste uge blev udsat for så grov mishandling, at den måtte aflives.  

Alle henvendelser er kommet, efter politiet onsdag i denne uge gik ud med en overvågningsvideo fra rideklubben.

På videoen kan man se en spinkel mand iført jakke og med en flaske i den ene hånd ankomme til rideklubbens bygninger på Ladegårdsalleen torsdag omkring klokken 22.48. Tre timer senere, omkring klokken 01.49, forlader manden stedet igen, nu med jakken under armen.

Politiet formoder, at manden har opholdt sig i bygningen hele tiden.

Ingen af henvendelser har dog ført til et gennembrud i sagen, oplyser politiet til TV2 ØST.

- Henvendelserne er både fra borgere, der mener at kunne genkende manden på videoen, til borgere, der kender personer, der ikke altid er søde ved dyr, men det har altså ikke ført til, at vi har kunnet identificere ham, siger Charlotte Tornquist fra politiets kommunikationsafdeling.  

Der er blevet lavet en gerningsstedsundersøgelse og ifølge hende sikret en masse spor, som nu skal undersøges nærmere. Hvilke, vil hun ikke uddybe nærmere.

VIDEO: Det er denne overvågningsvideo, som politiet har offentliggjort i håbet om at fange gerningsmanden.

 

Har sikret spor

Hestens ejer, Stina Myrholm, har tidligere forklaret til TV2 ØST, hvordan en af hendes veninder fandt hesten hårdt medtaget, med blødende ben og vejtrækningsbesvær fredag morgen og i første omgang troede, den var ved at abortere.

På et billede fra staldboksen kan man se, at der er store plamager med størknet blod på væggene. Kort efter ankom en dyrlæge, som måtte aflive den otte år gamle hoppe.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så der ud i boksen,  hvor hesten stod. 
Sådan så der ud i boksen,  hvor hesten stod.  Foto: Privatfoto

Rideklubbens formand, Jette Hedemand, tror ikke, at gerningsmanden kendte til rideklubbens bygninger. Hun undrer sig over, at han er gået ind ad en sidedør i ridehuset fremfor at gå den direkte vej ind til hestene. Hun tror i stedet, manden har fået færten af, at der er heste på grunden, har hun tidligere fortalt til TV2 ØST.

Tæt på Holbæk Rideklub ligger to store boligområder, og nærmest i baghaven ligger der en kunsthøjskole. Her foregik den pågældende torsdag aften et arrangement.

Læs også
Stinas hest aflivet efter voldsom mishandling: - Jeg er tom for ord

Arrangementet indgår i politiets efterforskning.

- Men vi efterforsker bredt og ved på nuværende tidspunkt ikke, om manden har været til arrangementet. Det kan også være, han er kommet til rideklubben et andet sted fra, enten gående eller kørende, siger Charlotte Tornquist.

Politiet appellerer fortsat til, at borgere ringer 1-1-4, hvis de kender manden eller har øvrige oplysninger i sagen.