Hærværk på kirkegård

Kundby Kirke har igennem længere tid været udsat for hærværk. Det er gået ud over gravstenspunt og kirkegårdsmuren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kundby  Kirke har igennem længere tid været udsat for hærværk. Ukendte gerningsmænd har revet gravstenspynt, bronzefugle og andet, af gravstenene. Men ikke nok med det. Teglstenene på den nyrenoverede kirkegårdsmur er flere steder slået i stykker. Formentlig med gravstenspynten som værktøj.

 
For et halvt år siden blev der begået hærværk mod kirkegårdens toilet. En vandslange blev skåret over, og det resulterede i omfattende vandskader.
 
Kirkeværge Lind Holmegaard har indenfor det sidste halve år, fem gange anmeldt skaderne til politiet, men det har ikke resulteret i nogen anholdelser:
 
- Hver gang der sker sådan noget, så sidder jeg og melder det til politiet, og jeg har indtryk af, at der ikke sker en skid. Undskyld mig, -siger kirkeværgen i dag.
 
Konfronteret med kritikken har Holbæk Politi denne kommentar:
 
- Vi er klar over, at der sker en del hærværk på Kundby Kirkegård og i den forbindelse der kører vi også i området på forskellige tidspunkter af døgnet. Men vi er meget interesserede i at få nogle henvendelser fra borgere der har nogen tips til os, eller som ved hvem det kan være. Og det kan også godt være anonyme henvendelser, - siger Vicepolitikommissær Brian Christensen, Midt- og Vestsjællands Politi.