Gode intentioner giver rødglødende smileys

Arbejdsgiverne blæser på arbejdsmiljøreglerne. Det er særligt arbejdspladsvurderinger der syltes. Men screeningen hjælper, mener Arbejdstilsynet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdsgiverne anklages for ikke at tage arbejdsmiljøet alvorligt. Men for mange arbejdsgivere kan vejen til Helvede være brolagt med gode intentioner.  Det er nemlig svært at holde sig opdateret om reglerne, mener virksomhedsejer og undervognsbehandler Per Bille Bach fra Holbæk, som har været under kyndig behandling hos Arbejdstilsynet.

  - Vores brancheforening får ikke meldt ud, når der kommer nye regler. Det var først, da Arbejdstilsynet kom på besøg, at jeg fandt ud af, at der er trådt nye regler i kraft, siger han og understreger sit behov for at blive informeret om nye krav til arbejdsmiljøet. De nye regler er årsagen til, at hans seks mand store virksomhed - Anti Rust Holbæk ApS - for to måneder siden fik en mængde påbud og en rødglødende smiley.

  - Af principielle grunde vil jeg gerne sikre, at mine medarbejdere arbejder i et ordentligt miljø. Det er særlig
vigtigt i vores branche. Når jeg nu ved det, så tager jeg tyren ved hornene med det samme, siger Per Bille Bach, som kun er glad for, at Arbejdstilsynet gjorde ham opmærksom på problemerne, som han - med en miljøkonsulents mellemkomst - allerede har løst.