Fyrede lageransatte skal uddannes

HK går nu ind i sagen om de 120 lageransatte hos SmartGuy, der er bliver fyret. De skal kompetenceafklares og uddannes, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

120 medarbejdere hos SmartGuy i Jyderup fik torsdag besked om, at lageret flytter til Polen, og at de bliver fyret. Og det er en tendens, at virksomhederne rykker de ufaglærte job til udlandet, mens der herhjemme bliver behov for faglært arbejdskraft.

Det bliver fokus for HK, som nu går ind i sagen.

- Vi må jo nok erkende, at det vi oplever i øjeblikket er, at der bliver lagt ufaglærte job ud af landet. Til gengæld er der brug for faglært personale, og det er så der, vores opgave er. Vi skal i gang med at afklare, hvad de ansattes kompetencer er, og se på, hvad de kan tilbydes af uddannelsesforløb, siger Kim Jensen, der er faglig chef i HK Handel.

Behov for andre kvalifikationer

HK Handel har kontaktet Arbejdsgiverforeningen, som SmartGuy er medlem af, og så skal parterne sammen med virksomheden se på, hvordan kan de kan være med til at skaffe nogle uddannelsesmuligheder til de ansatte, der har brug for det.

Kim Jensen fortæller, at selv om det måske ser sort ud for de fyrede medarbejdere lige nu, så er der håb forude for danske lønmodtagere.

- Hvis man historisk kigger, så er tekstilbranchen herhjemme ikke blevet mindre. Det er bare blevet nogle andre job, og det er den overgangsperiode, vi har lige nu. Vi har en tilsvarende virksomhed ovre i Jylland, som har lagt deres virksomhed til Tjekket. Deres mål er faktisk, at antallet af ansatte i Jylland skal blive flere end på nuværende tidspunkt på logistikken, men det er bare ikke ufaglærte logistikmedarbejdere, der kommer til at fylde stillingerne, lyder det fra Kim Jensen. 

SmartGuy har begrundet deres flytning af lageret til Polen med, at de kan spare 25 millioner kroner årligt.