Frygt for sammenstyrtning: Boligblok evakueret

En større gruppe beboere i Ladegårdsparken i Holbæk blev tirsdag eftermiddag evakueret. Stillads er i fare for at styrte sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et usikkert stillads førte tirsdag eftermiddag til at beboere i Ladegårdsparken i Holbæk måtte evakueres.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands politi overfor TV2 ØST.

- Stilladset hænger op til 3 meter ud fra bygningens mure, og derfor er opgangene 73-81 blevet evakueret. Desuden er et område op til 75 meter fra huset blevet afspærret, siger politiets vagtchef Bent Sten Andersen.

Ifølge bestyrelsesformand for Ladegårdsparken, Uffe Frejdal Nielsen, er det 30 boliger, der er evakueret som følge af stormen.

Allerede under den kraftige storm mandag aften var man klar over problemerne, og hjemmeværnssoldater har siden bevogtet stiladset. Den første melding gik på, at stilladset nu var sikret - men eksperter har tirsdag eftermiddag på grund af et skifte i vindretning vurderet situationen for farlig til at lade beboerne blive i huset.

Evakueringscenter droppes

I første omgang var der planer om at oprette et evakueringscenter i Bjergmarkshallen, men da næsten alle de evakuerede har skaffet sig alternativ overnatning, er de planer blevet droppet. De resterende beboere skal i stedet overnatte på vandrehjem, oplyser holbæk Kommune.

Evakueringen gælder en enkelt boligblog i området, selvom stilladserne omkring 4 huse meldes hårdt ramt af stormen. Her skulle der dog ikke længere være risiko for sammenstyrtning.

Ladegårdsparken består af 4 etager høje bygninger, og er hjem for knap 2.000 mennesker. Bygningerne er i øjeblikket genstand for en større renovering.

Stillads skal rives ned

Ifølge politiet vil man tidligt onsdag morgen indlede et arbejde på at klippe stilladset i stykker, så risikoen for sammenstyrtning mindskes. Her er en mobilkran på vej fra Jylland. Den kan dog kun køre 10 kilometer i timen, og vil derfor først nå frem onsdag morgen.

Indtil da vil 10 hjemmeværnssoldater holde øje med bygningen. Tirsdag aften er 2 politipatruljer og en indsatsleder endvidere på stedet.

Forventningen er lige nu, at hovedparken af beboerne kan få lov til at komme hjem igen onsdag aften. Nogen må dog vente op til 2 måneder, før de kan vende tilbage til deres hjem.

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere