Fortsat tavshed om mystiske aktioner i Holbæk

Det har skabt utryghed blandt beboerne, at politiet rykkede så massivt ud til Apotekerhaven, siger beboerformand Michael Møller Nielsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boligområdet Apotekerhaven i Holbæk er til hverdag et fredeligt og trygt sted at være.

Det billede er der dog blevet kradset en smule i, efter et stort politiopbud lørdag aften rykkede ud til boligområdet og undersøgte en lejlighed og personbil.

Beboerformand i Apotekerhaven Michael Møller Nielsen fortæller, at han så politiet ankomme klokken 19 lørdag aften.

- Det er meget fredeligt til hverdag, men lørdag klokken 19.00 kom cirka tolv patruljevogne herud. Der var både civile betjente og betjente fra en indsatsgruppe, der var hunde, og Falck kom også for at fjerne biler. Der var tumult herude, kan man sige, siger han.

Udover Apotekerhaven blev en adresse på villavejen Anders Larsensvej knap to kilometer væk også ransaget. Det skete søndag. Også Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab deltog ved ransagningen. 

Politiet har i løbet af weekenden været fuldstændig tavs om, hvad der skyldtes det store opbud på de to adresser og er det også mandag morgen.

Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter dog, at politiet har afsluttet dets arbejde på de pågældende adresser, men vil ikke oplyse, om der er en sammenhæng mellem ransagningerne på de to adresser. 

- Vi har afsluttet indsatsen i Holbæk og vil ikke være til stede mandag, siger han til TV2 ØST.

Beboerne skal ikke være utrygge

Beboerformand i Apotekerhaven, Michael Møller Nielsen siger, at han så en person blive lagt i håndjern og ført væk af politiet, og at han har hørt, at yderligere én skulle være anholdt.

Beboerformand i Apotekerhaven Michael Møller Nielsen fortæller, at politiets massive udrykning har skabt en trygget stemning blandt beboerne.
Beboerformand i Apotekerhaven Michael Møller Nielsen fortæller, at politiets massive udrykning har skabt en trygget stemning blandt beboerne.

Søndag eftermiddag blev der ifølge Sjællandske afholdt et retsmøde i Retten i Roskilde. Retsbygningen og retssalen blev bevogtet af svært bevæbnet politi. 

Martin Bjerregaard fra politiet vil overfor TV2 ØST ikke oplyse, om der er blevet anholdt personer i forbindelse med aktionen i Holbæk. 

- Jeg vil hverken af- eller bekræfte noget omkring vores undersøgelser i løbet af lørdag og søndag. Jeg kan bekræfte, at der været et retsmøde i Roskilde i går (søndag, red.), men hvad det retsmøde omhandlede, har jeg ingen kommentarer til.

Hvor tit sker det, at politiet rykker så massivt ud og samtidig er så lukket om, hvorfor det gør det?

- Det sker ikke særlig tit. Men nogle gange er det hjælp til selvhjælp, at vi vælger at være lukket omkring det, vi laver, siger Martin Bjerregaard.

Politiets tilstedeværelse har skabt en utryghed blandt beboerne i Apotekerhaven, fortæller beboerformand Michael Møller Nielsen.

- Der er en trykket stemning herude og på de sociale medier, hvor vi har en beboergruppe. Den stemning prøver vi at få ned på jorden.

Martin Bjerregaard fra politiet forstår godt, hvis politiets ageren har skabt utryghed blandt beboerne. Han forsikrer dog, at der ikke er grund til at være bekymret.

- Jeg kan godt forstå, at man tænker tanker, men dybest set er der ikke grund til at være bekymret for den almene borger, siger han.