¨

Forældre må selv passe deres søn

Foto: TV ØST

Mikael på syv år fra Store Merløse er blevet smidt ud af sin skole og SFO. Nu må forældrene blive hjemme fra job på skift for at passe sønnen. Det rammer familien økonomisk.

I de sidste 14 dage har Mikael fået eneundervisning i skolen i Store Merløse to timer om dagen. Resten af dagen er han derhjemme - til stor frustration for forældrene, som må passe ham på skift.

- Vores situation er jo den, at vi ikke kan komme på arbejde og tjene penge. Vi er lige flyttet og har haft mange ekstraudgifter, så vores økonomi er i forvejen i bund, fortæller Asbjørn Janum, som er selvstændig kloakmester.

Reagerer voldsomt
Familien kan godt forstå, at skolen og SFO'en følte sig nødsaget til at smide Mikael ud, efter at han havde reageret voldeligt overfor nogle klassekammerater i skolen.

- Mikael er på et eller andet plan psykisk ustabil. Hvor meget og hvor lidt og hvorfor, det er vi ikke klar over endnu, men han reagerer på en voldsom måde overfor andre børn, fortæller Mikaels stedfar, Asbjørn Janum.

Til gengæld forstår moren og stedfaren ikke, hvorfor kommunen endnu ikke har tilbudt familien et alternativ til SFO'en, imens de udreder Mikaels sag.

- Vi har kæmpet i 14 dage, og der er ingenting sket i 14 dage, fortæller stedfaderen.

Kommunen: Sådan er vilkårene
Hos Holbæk kommune er direktøren for Børn- og Ungeområdet godt klar over familiens situation.

Er det rimeligt, at forældrene må blive væk fra arbejde for at passe drengen, mens I udreder hans situation?

- Det er jo de vilkår, der er. Når vi havner i de her uheldige situationer, så er vi nødt til at bruge en lille smule tid på at finde ud af, hvad vi så gør. Og der nogle forskellige samarbejdspartnere, der er nødt til at gå sammen, lyder René Junkers svar.

Han lover, at der kommer en løsning inden for kort tid, men kan ikke definere, hvad "kort tid" betyder.

- Altså det kan jeg ikke sige, for der er jo mange forhold og mange ting, der skal passe sammen, men den her sag er prioriteret højt, siger direktøren.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App