Flere udboringstyverier i efteråret (Video)

Midt- og Vestsjællands Politi mener, at østeuropæere står bag en type af stadigt flere indbrud, som nemt kan undgås for en pris på et par hundrede kroner per vindue.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da Henrik Glistrup og familien kom hjem fra en dejlig uge i ferielejligheden i Tyrkiet, var der i morges to uventede huller i terrassedøren på villavejen i Holbæk. Familien er seneste offer for den type af udboringsindbrud som Midt- og Vestsjællands ser stadig flere af.

Se hele indslaget om metoden i videoen herunder:
[video:video_mangler:091011_boring.flv]

- I øjeblikket ser vi mange af de type tyverier, hvor man bruger underboring for at komme ind i husene. Det har i hvert fald været en tendens, som vi har set meget af her efter sommerferien. Faktisk er det et ældgammelt trick helt tilbage fra 20'erne, som vi nu ser brugt igen af, hvad vi mener er østeuropæiske tyve. De borer simpelthen et hul under låsen på terrassedøren og kan så nemt og lydløs få håndtaget op, forklarer kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen.

For familien Glistrup var det heldigt ikke at være hjemme, de fleste såkaldte udboringstyverier, foregår nemlig mens folk sover.

- Man går ind meget ofte, mens folk ligger og sover, og man stjæler ikke ret meget. Man tager lige, det man sådan kan have i lommerne, så det er ikke noget med at stjæle store fladskærms-tv og sådan noget, men småting, pas, kontanter, guldsmykker og så ud igen. Og det foregår altså mens folk ligger og sover, og det er altså lidt skræmmende, fortsætter Carsten Andersen.

Men det kan helt undgås. Låsesmed Søren Petersen var søndag ude hos familien Glistrup og besigtige skaderne fra nattens indbrud og gøre klar til at sikre familien mod udboring. Og det er ikke så dyrt, som fokl tro.

Se hvordan man sikrer sig mod underboring herunder:
[video:video_mangler:091011_boring2.flv]

- En godkendt vindueslås, den ligger på en 5-600 kroner til din nøgle, man kan også godt få nogle byggemarkedsudgaver, som er noget billigere. Og de ligger på en 200 kroner, siger Søren Petersen fra Byens Låseservice i Tølløse.

Henrik Glistrup har bestil tid.

- Kan man slippe for den slags ubehag for en 1200 kroner, så mener jeg ikke, at man skal have nogen betænkeligheder, det er bare at gå i gang, siger han, der fik stjålet lidt kontanter og smykker.

Politiet har fanget nogle få udenlandske tyve, men de opererer indenfor store afstande, og er kun i samme område en enkelt gang, for så hurtigt at rydde op til fem huse på en vej for penge og smykker, inden de slår til et nyt sted.

Klik på linket her, hvis du vil se, hvordan du sikrer dig mod indbrudstyve:

http://www.sikringssiden.dk/visArtikel.asp?artikelID=26