Fire børn er stadig kidnappede efter 2,5 år

En far til fire børn i Holbæk fik i januar 2011 sine fire børn kidnappet. Folketinget har vedtaget at give ekstra hjælp i bortførelsessager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Safi Alsafi fra Holbæk har ikke set skyggen af sine fire børn, siden deres mor bortførte dem til Syrien for 2,5 år siden. Han har forsøgt at få hjælp fra de danske myndigheder, men det har ikke fået børnene hjem.

- Jeg har banket på alle døre, siger han.

Men nu er der ikke flere døre for Safi Alsafi at banke på.

- Jeg giver op nu. Hvis der er én procents chance et sted, så fortæl mig hvor, så jeg går der hen, siger han med et desperat blik i øjnene.

Børnene er danske statsborgere
Safi Alsafi er oprindeligt fra Irak. I dag er han og alle fire børn, Sami, Safi, Sali og Ali, danske statsborgere. Børnene er født og opvoksede i Danmark. Safi Alsafi har den fulde forældremyndighed over børnene.

Men hans sidder og kigger på billeder børnene, udbryder han:

- Jeg ved slet ikke, hvordan de ser ud nu. Jeg har ingen anelse om, hvordan de har det. Det gik så godt med dem i skolen, men nu er alt bare tabt på gulvet.

Siden moren kidnappede børnene har hun været eftersøgt via Interpol. Men det har ikke fået børnene hjem.

Ingen flere steder at gå hen
Safi Alsafi har forsøgt at få myndighedernes hjælp til at få børnene hjem til Holbæk.

- Jeg har været hos Roskilde Politi, jeg har været i Udenrigsministeriet, jeg har været på kommunen – på alle mulige kontorer, jeg er gået til pressen - jeg har været alle alle steder, siger han.

For halvandet år siden besøgte vi ham, her var han ikke kommet i nærheden af at få sine børn hjem. Kort tid efter tog han selv til Libanon for at få den danske ambassadør dér til at hjælpe sig, men uden resultat.

3 millioner afsat
I sidste måned vedtog Folketinget at sætte næsten 3 millioner kroner af til at hjælpe forældre til kidnappede børn. Socialministeren vil ikke gå ind i Safi Alsafi sag, men hun mener, at der er hjælp til faderen fra Holbæk, fordi han i fremtiden kun skal henvende sig til én myndighed.

Men det er ifølge Safi Alsafi langt fra nok.

- Jeg er bare et nummer, for regeringen. Jeg tror ikke, at den hjælp regeringen vil give, får mine børn hjem. Der skal mere til, siger han.

Planen er, at den øgede indsats i vanskelige sager med børnebortførelser, vil træde i kræft i første kvartal i 2014.

Håbet lever stadig
Den nyeste melding, Safi Alsafi har fået fra Udenrigsministeriet, er, at det bedste forhandlingsredskab med moderen er, at han skal overveje at dele sin forældremyndighed med hende og lade børnene have fast bolig hos hende.

- Jeg vil godt gå med til at dele forældremyndigheden, men jeg kan ikke acceptere, at børnene skal bo fast hos hende efter alt det, der er sket, siger Safi Alsafi.

Nu er der så gået 2,5 år, og han er ikke kommet tættere på at få sine børn hjem, men han har ikke mistet håbet.

-  Jeg kan ikke miste håbet om, at få mine børn hjem igen. De kommer hjem, det ved jeg, siger han.