Fik to heste aflivet uden varsel

En mand fra Vipperød fik mandag aflivet to heste. Han havde ikke fået nogen advarsel på forhånd, og han følte sig presset af dyrelægen til at lade dem skyde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en anonym anmeldelse, der mandag fik en dyrelæge fra Hestenes Værn til at møde op hos hesteejeren i Vipperød. Her tilså dyrelægen de to heste, og konstaterede at hestene var misrøgtet og formentlig begge burde aflives.

I løbet af en halv time fik dyrelægen overtalt hesteejeren til at aflive de to heste. Blandt andet truede dyrelægen ifølge hesteejeren med at melde ham til politiet.

Hesteejeren siger til TV2 Øst, at han følte sig trængt op i en krog.

- Jeg var chokeret. Jeg håber ikke, der er andre, der kommer ud for det, jeg har været igennem, siger Hugo Johansen til TV2 Øst.

Hestenes Værn forsvarer dyrelægens handling, og forklarer den med at dyrelæger er forpligtet til aldrig at forlade en hest, der har det så skidt.

 

- Vi tænker først og fremmest på hesten, det er den vi er forpligtet til. Men selvfølgelig skal vi også tænke på den ejer vi kommer ud til, fortæller Ghita Zangger fra Hestens Værn.