¨

Farligt kryds er stadig farligt

Foto: TV ØST

Det er seks måneder siden en kvinde omkom i en venstresvingsulykke lidt uden for Holbæk. Alligevel er intet sket i mellemtiden. Det kritiserer nabo og Cyklistfo

I juli omkom en 81-årig kvinde i krydset mellem Rørvangsvej og Skagerakvej lidt uden for Holbæk. Kommunen har ikke gjort krydset mere sikkert siden. Det frustrerer en nabo til krydset.

- Jeg synes presset, det er bare blevet større og større, end det nogensinde har været herude før, siger Betina Skau.

Lovede handling
Efter dødsulykken lovede Holbæk Kommune at undersøge krydset nærmere. I september tog kommunen så på inspektionstur med Cyklistforbundet ved det farlige kryds.

Cykelstien er dobbeltsporet. Når biler skal svinge til venstre, kan de have svært ved at se cyklister, der kommer kørende parallelt med bilen i højre side af cykelstien.

For langsom proces
Cyklistforbundet mener, der skal være en cykelsti på begge sider af vejen. Ifølge Frank Lykke Hansen, der er formand for Cykelforbundets Holbæk afdeling, handler kommunen ikke handler hurtigt nok.

- I betragtning af vi jo igennem fem-seks år har skrevet om det her og påtalt det adskillige gange, så er det jo alt for lang tid, der er gået her siden ulykken i juli måned, siger han.

Få penge står i vejen
En slunken kommunekasse gør imidlertid, at en løsning lader vente på sig. Det oplyser Søren Christensen, der er medlem af Udvalget for Klima og Miljø i Holbæk Kommune.

- Jeg vil ikke på nuværende tidspunkt lave en eller andet prioriteringsliste over hvilke cykelstier, der kommer i første omgang. Men umiddelbart er den her ikke på første prioritet, siger han.

På tirsdag skal udvalget holde møde. Her vil der blive orienteret om det farlige kryds lige.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App