Et danmarksmesterskab i fuld galop

Både kusk og hest er i denne weekend i aktion i Knabstrup ved Holbæk. Dansk Køre Selskab er nemlig værter for Danmarksmesterskaberne i hest og vogn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jesper Lomborg, hans hjælper og de to heste tager et velfortjent hvil i skyggen. De har netop overstået den første etape af to på lørdagens maratondistance.

- Jeg synes, det gik rigtig godt. Vi holdt tiderne, siger Jesper Lomborg, der kommer fra Glumsø.

14-årige Jesper Lomborg har været kusk i fire år, ligesom sin mor, mormor og morfar. Han har et stensikkert mål med dette års mesterskab.

- Jeg vil være danmarksmester, fastslår han.

Det er 40. tyvende gang DM for hest og vogn bliver afholdt. Arrangørerne i år er Dansk Køre Selskab i Knabstrup. 

- Det er gået rigtigt godt, folk er positive. Vejret er måske lige lidt for varmt til hestene, men vi er rigtig heldige, at folk bakker op om det her, siger Gert Frid, formand for Dansk køre Selskab.

Konkurrence for alle aldre

Alle kan være med i konkurrencen. Den yngste deltager er 9 år gammel, mens den ældste er 84.

- Jeg vil da gerne vinde, men vi er ikke dygtige nok til at vinde, men vi vil gøre det vi kan, siger Ove Larsen fra Vendsyssel, der er alderspræsident. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Ove Larsen fra Vendsyssel er konkurrencens alderspræsident med sine 84 år.
Ove Larsen fra Vendsyssel er konkurrencens alderspræsident med sine 84 år.
Foto: TV ØST

Han har været kusk siden han gik på pension i 2006, og for ham er det ikke så meget guldet der trækker, men mere hestene.

- Det er omgang med dyr og heste, og det at få en vild hest til at stå stille og gå, som vi vil, det er sporten i dag, siger han.

Danmarksmesterskabet består af tre forskellige discipliner. Den sidste bliver kørt søndag, hvorefter vinderne kan kåres.