En ny og større moske kan være på vej i Holbæk

Den nuværende moske i Holbæk er for lille. Derfor vil Tyrkisk-Islamisk Kultur- og Undervisningscenter købe en grund og bygge en ny, større moske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Holbæk kan blive indehaver af en ny og større moske.

Den nuværende moske på Smithsvej er nemlig for lille, og derfor går Tyrkisk-Islamisk Kultur- og Undervisningscenter med ønsket om at få mere plads. 

Men at udvide den nuværende moske kommer ikke på tale, lyder det fra Hikmet Tuncer, Holbæk, der er formand for Tyrkisk-Islamisk Kultur- og Undervisningscenter.  

Det skriver Nordvestnyt.

- Den udvidelse, der kan blive tale om på Smithsvej, vil være for lille. Vi vil ikke kunne få kvdratmeter nok, og dem, vi kan få, vil blive for dyre. Det gav os to andre muligheder. Vi kunne købe en bygning et andet sted og lave om på den, så den passede til vores formål. Vi har set på et par stykker, men ikke lige fundet noget, der passer, siger Hikmet Tuncer til avisen.

- Nu arbejder vi derfor i stedet på den anden mulighed - at købe en grund og bygge nyt. En bygning med flere anvendelsesmuligheder, blandt andet bederum for mænd og kvinder, opholdsrum, undervisningslokaler og en form for café.

Hvor skal moskeen ligge?

Men det er ikke i næste måned, der vil stå en ny moske klar. Hikmet Tuncer siger til avisen, at hele processen vil tage op til halvandet år. 

Men hvor skal moskeen så ligge, hvis det ikke skal være på Smithsvej? Det ved hverken Tyrkisk-Islamisk Kultur- og Undervisningscenter eller Holbæk Kommune. 

Ifølge avisen er der dog flere, som taler om Hybenvang. I en dagsordentekst fra Region Sjælland nævnes der nemlig etablering af en moske i forbindelse med et mageskifte mellem Holbæk Kommune og Region Sjælland. 

- Det med mageskiftet er korrekt. Sagen har lige været behandlet i økonomiudvalget. Men arealet i Hybenvang er ikke reserveret til en moske. Det skal i offentligt udbud og sælges. Interesserede kan byde ind, og vi er åbne over for forskellige projekter, siger Søren Kjærsgaard, borgmester i Holbæk Kommune, til Nordvestnyt. 


Nyhedsoverblik