En dræbt og en hårdt kvæstet i togulykke

En blev dræbt og en blev hårdt kvæstet, da en lastbil kolliderede med et tog i Soderup nær Tølløse. Passagerer får krisehjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

En person mistede livet, og en blev hårdt kvæstet, da et tog med omkring 30 om bord lørdag morgen påkørte en lastbil i en jernbaneoverskæring nær Tølløse, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Der var ifølge DSB tale om et IC3-tog på vej fra Kalundborg mod København. På ulykkestidspunktet var der tæt tåge på stedet.

Politiet tør endnu ikke bekræfte, at den dræbte er identisk med lastbilchaufføren. Ved påkørslen gik der ild i lastbilen, og vragdele lå efter ulykken spredt over et areal på flere hundrede meter. Toget blev afsporet, og to lokoførere, som befandt sig i førerhuset, blev klemt fast og måtte skæres fri. I hvert fald den ene meldes hårdt kvæstet, oplyser kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiets seneste oplysninger går på, at i alt 32 mennesker var impliceret i ulykken. En håndfuld af dem blev ifølge politiet lettere kvæstet i form af småskrammer.

- Men tallet kan stadig nå at svinge lidt op eller ned, siger Carsten Andersen.

Ulykken skete kl. 6.55 i en overskæring i landsbyen Soderup. Med om bord på toget var en del personale fra DSB på vej til arbejde, og de bistod med hjælp ved ulykken, oplyser DSB. Bagefter blev passagerer og DSB-folk samlet på præstegården i Soderup, hvor psykologer gav dem krisehjælp.

Politiet vil kraftigt anbefale, at tilskuere ikke kører frem til ulykkesstedet af hensyn til de mange redningskøretøjer.

- Vi kan ikke sige, om ulykken var den ene eller den andens skyld. Men vi ved, at der var tåget, og det indgår i efterforskningen af ulykkesårsagen, siger Carsten Andersen fra
Midt- og Vestsjællands Politi til Ritzau.

 

Vis Ikke-navngivet på et større kort