Efter vellykket generalprøve: - Vi venter på flere vacciner

Vaccinegeneralprøven er gået godt, mener Region Sjælland. Nu venter de på flere vacciner, så endnu flere kan vaccineres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag har det været den helt store generalprøve, hvor man over hele landet skulle teste, om systemet kunne klare at vaccinere mange borgere i løbet af én dag.

I Region Sjælland skulle man fredag vaccinere 1140 borgere i sportsbyen i Holbæk, tre gange flere end normalt, mens man i Arena Næstved skulle vaccinere 2840 borgere, seks gange flere sammenlignet med en almindelig vaccinationsdag.

Fredag aften gør Søren Wistisen Rasmussen, lægefaglig enhedschef i Region Sjælland, status.

Søren Rasmussen, hele den her proces, som er en stor generalprøve, hvordan vurderer du, den er gået?

- Jeg synes, det er gået rigtig fint. I Holbæk har vi vaccineret foreløbig 1000 borgere. Der mangler små 200 i dag (red. fredag klokken 19.45). Vi vaccinerer op mod 3000 i Arena Næstved, og så har man på de fire akutsygehuse i regionen, Roskilde, Slagelse og Nykøbing Falster og Holbæk, vaccineret 1500 ansatte. 

Hvilke erfaringer har I gjort jer i dag, som skal justeres, når der skal endnu flere ind og blive vaccineret? 

- Det vi har gjort os af erfaringer, det er nogle små ting, som alligevel er vigtige. Vi har kigget lidt på køen, vi har kigget lidt på opsætningen af antallet af vaccinatører i forhold til vores sekretærer. Nogle af de ting, vi har opdaget, er, at når man kommer ind i sportsbyen i Holbæk, der er nogle hegn for at lave en ensretning, og da det har været blæsevejr, kunne vi se, der måske er en risiko for, at det kunne vælte over borgerne. Det har vi gjort noget ved. En anden ting, vi har fundet ud af, er, at nogle af vores ansatte skal hjælpe nogle af vores ældre medborgere for eksempel til toilettet. 

Der er jo nogen, der er lidt i tvil om bookingsystemerne, er det noget, der bliver arbejdet på?

- Jeg ved, der bliver arbejdet på højtryk både nationalt og regionalt, og det vi gør, det er, at vi venter på vaccinerne, siger Søren Wistisen Rasmussen. 

Sådan så det ud i sportsbyen i Holbæk, hvor der fredag er blevet vaccineret 1140 borgere.
Sådan så det ud i sportsbyen i Holbæk, hvor der fredag er blevet vaccineret 1140 borgere.

Mindre it-nedbrud i Næstved

I Arena Næstved er tingene også gået mere eller mindre som forventet. 

De havde omkring klokken 15 et mindre it-nedbrud, der skabte lidt kø, men folk kunne alligevel blive vaccineret, fortæller Bettina Grønvald Tmczyk, sundhedsfaglig specialkonsulent og sygeplejerske i Region Sjælland. 

- Der blev dannet lidt kø, fordi vi ikke kunne tjekke, om folk rent faktisk havde en vaccinationstid. Men folk kunne alligevel blive vaccineret, fortæller Bettina Grønvald Tmczyk.

Herunder kan du se video fra vaccinationsdagen i Næstved.

Målet for Region Sjælland er, at man kan vaccinere op mod 14.000 borgere om dagen på 17 forskellige vaccinationssteder.