Efter propfyldte tog på Odsherredsbanen: Lokaltog indsætter flere togbusser og mere personale

Der bliver sat ekstra togbusser ind på Odsherredsbanen, når togvogne er i stykker. Samtidig indfører Lokaltog personale i togene, der skal hjælpe med at få plads til alle.

Det skal være slut med at blive efterladt på perronen på Gislinge Station. 

Nu kommer Lokaltog, der driver Odsherredsbanen, med en række initiativer, der skal løse de pladsproblemer, som vi har fortalt om her på TV2 ØST, og som har betydet, at passagerer på Gislinge Station ikke er kommet med toget, fordi det har været overfyldt.

Lokaltog oplyser, at ledelsen vil have ekstra opmærksomhed på problemerne og sikre, at afgangen klokken 7.02 fra Nykøbing Sjælland mod Holbæk består af to togsæt og ikke kun et, som det er sket flere gange.

Hvis der opstår problemer med toget, vil selskabet sikre, at der er indsat tilstrækkeligt med togbusser. Togbusserne vil fremover betjene alle standsningssteder på den togbusbetjente strækning, og altså ikke som i dag springe Gislinge og Ny Hagested over på vej mod Holbæk.

- Det er et plaster på såret, men ikke en reel løsning, mener Martin Armand Nielsen. Han er far til niårige Lau, som er en af de passagerer, der har oplevet at blive efterladt på perronen, fordi toget har været fyldt til bristepunktet, når det triller ind på Gislinge Station klokken 7.43.

- Hvis der kommer en togbus klokken 7.43, så når den jo ikke ind på Holbæk Station til tiden, og dem, der skal nå et tog til København, vil jo stadigvæk ikke nå det. Når jeg kører i min personbil samtidig med toget fra Gislinge, så kommer toget noget før mig ind på perronen. En bus er bare langsommere end et tog.

Martin Armand Nielsen kalder de nye tiltag fra Lokaltog for et plaster på såret.
Martin Armand Nielsen kalder de nye tiltag fra Lokaltog for et plaster på såret. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Lover mere information og kundeservice

Til gengæld er han mere begejstret for de næste to tiltag.

Lokaltog lover nemlig at informere fyldestgørende til kunderne om togbusserne, og samtidig vil der "så vidt muligt" være kundeservicepersonale til stede i skoletoget. Personalet kan hjælpe med at få plads til alle passagerer og vejlede dem, der eventuelt ikke bliver plads til, hvor de kan finde togbussen.

- Det synes jeg er positivt, og det er da at tage ansvar for situationen, siger Martin Armand Nielsen.

Lokaltogs initiativer beskriver ikke nogen udløbsdato, og det bekymrer Martin Armand Nielsen lidt.

- Vi ved jo ikke, hvor længe der vil være personale med i skoletoget om morgenen, er det et halvt år? Et helt? Desuden må togbusser da være en dyr løsning. Jeg synes da, det var bedre at finde en varig løsning, siger Martin Armand Nielsen.

Ifølge Lokaltog har der siden skolestart i august været maksimalt 315 passagerer med det såkaldte skoletog om morgenen. Det viser Lokaltogs passagertællinger, som foregår ved stikprøver.

Et togsæt på Odsherredsbanen har plads til 120 siddende og 120 stående passagerer, det vil sige 240 passagerer i alt. Det betyder, at de seks dage hvor Lokaltog har haft akut skade på materiellet, og kun har kørt med et togsæt, har der manglet pladser på strækningen fra Svinninge til Holbæk, skriver Lokaltog i en e-mail til TV2 ØST.

Odsherredsbanen kører mellem Nykøbing Sjælland og Holbæk. Når toget til Holbæk ankommer til Gislinge Station kl. 7.43 om morgen har det nogle gange været så fyldt, at der ikke har været plads til alle passagerer.
Odsherredsbanen kører mellem Nykøbing Sjælland og Holbæk. Når toget til Holbæk ankommer til Gislinge Station kl. 7.43 om morgen har det nogle gange været så fyldt, at der ikke har været plads til alle passagerer.