¨

"Det bipper, når det er din tur"

Foto: TV ØST

På Holbæk Sygehus har man som de første i Region Sjælland netop overført cafeernes bip-system til sygehusets akutmodtagelse. Dermed kan patienterne gå en tur, mens de venter på at komme til.

Systemet er kendt, men stedet er nyt. Man hører et bip og ved så, at ens mad er klar til afhentning. Sådan er det på mange cafeer, men sådan er det nu også på akutmodtagelsen på Holbæk Sygehus.

Her har man for en uge siden indført det såkaldte Silent Ordering System. Det går ud på, at en sygeplejerske vurderer alle ankomne i venteværelset og så udstyrer patienterne med en lille rød brik, der bipper, når det er blevet ens tur i køen.

- Det er genialt, så kan man gå en tur eller tage noget at spise, det er ikke det sjoveste i verden at vente for en lille trold, siger Jeannet Segato, der lørdag middag, var på skadestuen med sin 1,5 år gamle søn. Udstyret med en brik blev ventetiden mere fleksibel, og det er også meningen.

- Det gør at patienterne ikke behøver at sidde klistret til venteværelset, og så gør det også, at vores sekretærer og sygeplejersker ikke bliver afbrudt i deres arbejde, fordi folk er i tvivl om, det har været deres tur, imens de lige var på toilettet. Vi forventer os meget af det, siger oversygeplejerske Tove Fuglevig.

Og ideen? Ja, den fik en af sygehusets overlæger en dag, han sad på en cafe og ventede på sin mad. Hvis det bliver en succes i Holbæk, skal ordningen måske udbredes til andre af regionens skadestuer.

02:11 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App