De mistede deres forældre i trafikken (Video)

Mandag kl. 9.30 skal en 19-årig mand i retten, for at slå et ægtepar ihjel i trafikken. Manden var spirituspåvirket, og nu tager parrets to døtre kampen op mod spritbilisme. Se interview med døtrene her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For to måneder siden, blev der vendt op og ned på Søs og Mia Nexøs tilværelse. En 19-årig spritbilist torpederede den bil, deres forældre sad i. Både deres mor og far blev dræbt i ulykken.

- Derfor har vi valgt, at kontakte pårørendekorpset hos Rådet for Større Færdselssikkerhed, for eventuelt at kunne blive en del af det på sigt. Så vi kan fortælle vores historie til andre mennesker, så de kan få en holdning til spirituskørsel, siger Søs Drews nexø.

Selvom de stadig er vrede, har søstrene besluttet at bruge deres situation til noget mere konstruktivt. De har sat sig for, at kæmpe imod og informere om spritbilisme.

I morgen skal den 19-årige spritbilist for retten. Søs og Mia tager ikke i retten. Det er for hårdt for dem.

- Hvad er det for et menneske, man skal se? Er han ulykkelig og ked af det han har gjort, eller sidder han med kasketten tilbage? Selv om man godt ved, at der forhåbentlig ikke er nogen mennesker, der kan sidde og være ligeglade, så strejfer tanken jo en, siger Mia Drews Nexø.

Det vigtigste for dem er nu, at få det bedste ud af situationen. Det er de nemlig blevet opdraget til.

Se hele TV2 ØSTs interview med Søs og Mia herunder:
[video:flv:090510_spritbilist.flv]