¨

Chikane i boligkvarter

Foto: TV ØST

I flere uger har unge ballademagere hærget i et boligkvarter i Holbæk. Beboerne er utrygge, men politiet kan ikke gøre noget:

De to drenge fra Holbæk der i lørdags blev fanget og tilbageholdt ved en civil anholdelse, mistænkt for at have chikaneret et boligvarter med stenkast og andet, -fik lov at gå igen da Politiet kom frem.

Politiet rejser ikke sigtelse mod de to formodede hærværks-drenge, -der mangler beviser, -siger kommunikationsmedarbejder  ved Midt-og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen:

”De to drenge har godt nok været med i en større gruppe, men hvem der har gjort hvad, det er det ikke lykkedes at bevise. Og for at vi kan rejse sigtelse, så skal vi altså kunne dokumentere, at det ER de to der har chikaneret beboerne.”

Men de to drenge slipper ikke helt ud af situationen, uden repressalier. Som altid i sager hvor unge kommer på kant med loven, er sagen overgivet til kommunale SSP-medarbejdere. Ifølge lederen af SSP-ordningen i Holbæk, Mads Buus Madsen, vil sagen blive fulgt til dørs, gennem hjemmebesøg:

”Vi tilbyder rådgivning, men hvis vi ikke bliver lukket ind over dørtærkslen så må vi pænt gå vores vej igen”.

Uanset hvad resultatet af hjemmebesøgene vil være, har Mads Buus Madsen dog ikke tænkt sig opgive at forsøge at stoppe chikanen i boligkvarteret ved P.C. Müllers Have:

”Nogen må gøre noget, og jeg kender personligt to af de der er med til at lave ballade. Nu vil vi forsøge at få de unge til at bruge deres tid på andet end at lave ballade”.

Pernille Karup, der stod for den civile anholdelse af drengene, er glad for at SSP nu vil tage affære, men frygten for flere nætter med sten på ruderne, har ikke forladt hende:

”Jeg går på et stadie lige nu, hvor jeg ikke ved om det ekskalerer på grund af det jeg har gjort, eller om det hele stopper, det ved jeg ikke”.

 

01:57 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App