Chauffør dømt for uagtsomt manddrab (Video)

En lastbilchauffør overså en ung kvindelig cyklist, da han skulle dreje til højre i et sving i Jyderup. Den 25 årige kvinde mistede livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken var 16.15 den 22. januar sidste år, da den 25-årige nyuddannede lærer Katrine Olsen kom cyklende ad Holbækvej i Jyderup. Da hun kom til et vejkryds og ville køre lige over, svingede lastbilen ved siden af hende til højre. Katrine Olsen blev ramt af lastbilens højre skærm, den unge kvinde røg ind under lastbilen med sin cykel og blev dræbt på få sekunder.

I dag græd de pårørende til Katrine Olsen sig igennem sagen, da den blev gennemgået i Retten i Holbæk.

Lastbilschaufføren sad som forstenet, da sagen blev gennemgået. Han var tiltalt for uagtsomt manddrab og for at have overtrådt sin vigepligt.

I Danmark bliver den slags forseelser takseret til dagsbøder og ofte en betinget frakendelse af kørekortet, og det var præcis den straf, som chaufføren i dag blev idømt. 20 dagsbøder a 300 kr. og en betinget frakendelse af kørekortet i 3 år kostede de få sekunders uopmærksomhed i trafikken.

Den afdøde kvindes far Bjørn Olsen fra Jyderup sagde efter dommen: - Jeg er ikke overrasket. Et trafikuheld med dødelig udgang giver ikke nogen hård straf i Danmark. Vi var heller ikke ude på at se chaufføren blive sendt 30 år i fængsel. Vi havde sat næsen op efter at få sat et punktum i denne sag, så vi kan få lidt fred og bruge tiden på at mindes Katrine, sagde han i dag til TV2 Øst.

Sidste år var der 13 højresvingsulykker med dødelig udgang i Danmark.

[video:flv:090429_cyklistdrab.flv]

[video 090430_Interview.flv]