Brorfelde Observatorium får bevilget 5,8 millioner kroner

Augustinus Fonden bevilger 5,8 millioner kroner til Brorfelde Observatorium. Pengene skal bruges til at restaurere et stykke videnskabshistorie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brorfelde Observatorium syd for Holbæk er nu kommet endnu et stort skridt tættere på at realisere planerne om at blive et moderne opdagelsescenter med fokus på naturvidenskab.

Augustinus Fonden har nemlig bevilget 5,8 millioner kroner til observatoriet.

- Brorfelde Observatorium indskriver sig i en stolt tradition af dansk astronomihistorie. Observatoriet kan med sin beliggenhed langt fra byernes lys og puls noget helt særligt. Her bliver himmelrum, natur, geologi og kosmos sat i spil i rammer, hvor man ikke er bange for at tage nattetimerne og dermed nattemørket i brug, siger Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden, i en pressmeddelelse.

quote Det kan bidrage til at styrke interessen for at naturvidenskab og astronomi

Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden

- Det kan bidrage til at styrke interessen for at naturvidenskab og astronomi, og det er vi i Augustinus Fonden rigtig glade for at støtte.

Schmidt-kuppel skal restaureres

Pengene skal bruges til at restaurere et stykke dansk videnskabshistorie: Den karateristiske Schmidt-kuppel, der rummer Danmarks største teleskop.

- Vi er meget taknemmelige for, at Augustinus Fonden har besluttet at støtte os i vores ambition om at udbrede interessen for naturvidenskab til voksne og børn i alle aldre og samtidig bevare et stykke enestående dansk videnskabshistorie samt et arkitektonisk anlæg, der er helt unikt – ikke kun for Danmark, men for hele Europa. Det er en milepæl i realiseringen af drømmen om et færdigudviklet Brorfelde Observatorium, siger Julie K. L. Bouchet, der er leder af Brorfelde Observatorium, i en pressmeddelelse.

Brorfelde Observatorium slog sidste sommer dørene op for første fase i udviklingen af et nyt opdagelsescenter i det bakkede og fredede område. Siden har 35.000 gæster været forbi.