Brand stopper togdriften i Holbæk

Den voldsomme brand får store konsekvenser for togtrafikken. Først om en måned vil togtrafikken igen være normal til og fra Holbæk, oplyser Banedanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alarmen lød klokken lidt i et, mandag morgen, hvor der var set flammer og røg på banearealet ved Holbæk Station. Det viste sig at være en togvogn på et rangerspor der brændte. Men ilden bredte sig hurtigt til et transformatorstation, og det var røgen fra denne brand der sendte en ildelugtende, kvalmende skyer ud over dele af  Holbæks midtby.

Klokken tyve minutter i tre, valgte Politiet at varsle ved hjælp af katastrofesirenen:

-Det gør vi fordi der er kraftig røgudvikling og vindretningen gør at røgen driver ind over byen. Og da folk på grund af sommervarmen ligger med åbne vinduer vælger vi at sætte varslingen i gang, siger Steen Aarestrup, Indsatsleder, Midt og Vestsjællands Politi

Mindst to personer er dog kørt på sygehuset til kontrol:

-Der er to personer der har bedt om ambulancehjælp. De har ligget og sovet i nogen haver her tæt ved og har følt sig utilpasse, så de er kørt på sygehuset til undersøgelse, -siger Steen Aarestrup, Indsatsleder, Midt og Vestsjællands Politi

Politiets indsatsleder havde her i nat ikke noget bud på hvornår  togdriften omkring Holbæk kommer i gang igen:

Som det er lige nu er der ikke nogen signaler eller togskifter der fungerer,  men der bliver nok noget arbejde der skal laves før det virker, - siger Steen Aarestrup, Indsatsleder, Midt og Vestsjællands Politi

-Politiet har endnu ikke noget bud på hvad der startede branden, men klokken halv fire lød sirenen igen over Holbæk. Denne gang for at fortælle borgerne, at de trygt kunne sove videre.

 

DSB oplyser på deres hjemmeside om togdrift:, her til morgen:

Ændringer i trafikken

 

Der kører ingen tog til Holbæk, da nogle tekniske installationer er ødelagt efter brand

5. jul kl. 03:33

Tilbage til listen

Vi kan ikke køre med tog til og fra Holbæk.

Mellem Kalundborg og Regstrup kører vi enkelte tog.

Mellem Tølløse og København kører togene normalt, dog med undtagelse af de første morgentog som er aflyst.

Første tog fra Tølløse til København kører kl 6.12.

Mellem Holbæk og Tølløse kører vi i pendulfart med busser.

Desuden er der busser til og fra Regstrup, som passer med togene til/fra Kalundborg.

Her er afgangstiderne for de tog, som vi på nuværende tidspunkt har planlagt til at køre mellem Kalundborg til Regstrup: (Der vil også køre tog senere end disse tider, men det opdaterer vi løbende, når vi har planerne klar).

Fra Kalundborg kl. 5.20, 6.05, 6.50, 7.45, 8.33 og 9.33.

Fra Regstrup kl. 6.20, 7.01, 7.43, 8.32, 9.32 og 10.32.

De omfattende ændringer skyldes, at der natten til mandag har været brand i nogle tekniske installationer på Holbæk Station.

Vi arbejder på at udbedre skaden så hurtigt som muligt, men det kan tage op til et måned inden togtrafikken atter er normal til og fra Holbæk.