Brand fik politi til at advare borgere - luk døre og vinduer

En brand i en industribygning ved Tølløse fik torsdag eftermiddag politi til at advare borgere i nærheden af branden til at lukke døre og vinduer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En brand i en industribygning nord for Tølløse i Lunderød fik torsdag eftermiddag politiet til på Twitter at advare mod muligheden for giftig røg fra branden.

Borgerne blev opfordret til at gå indenfor og lukke døre og vinduer, og slukke ventilationsanlæg, lød det i et tweet fra politiet.

Der er tale om en brand i en industribygning på Stengårdsvej i Lunderød. Meldingen om branden indløb klokken lidt over 12.00 torsdag. Først i et tweet klokken 14.00 blev branden erklæret så meget under kontrol, at afspærringer kunne ophæves og borgerne igen måtte åbne døre og vinduer. 

Undersøger mulighed for kemikalier

Undervens i forløbet oplyste politiet til TV2 ØST, at de var ved at undersøge oplysninger om, at der kunne være skadelige kemikalier i bygningen.

- Vi taler med bygningens ejere og brandvæsenet undersøger det på stedet, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge politiet, så ligger industribygningen i et smalt, aflangt industrikvarter. Derfor gav røgen heller ikke store problemer, da den mestendels drev ud over markerne mod vest. 

Sådan så det ud, da branden ved Tølløse fik politiet til at advare mod røgen.
Sådan så det ud, da branden ved Tølløse fik politiet til at advare mod røgen. Foto: Michael Johannessen


- Det vil nok især være lugtgener, folk vil opleve, sagde Martin Bjerregaard.

På adressen ligger virksomheden Aluline, der ifølge deres hjemmeside er specialiseret i at fremstille specialiserede komponenter i aluminium.  

Artiklen er opdateret
Artiklen er opdateret efter branden blev meldt under kontrol klokken 14.00.
play
NakskovFoto

Voldsom markbrand: - Det kunne være gået grueligt galt

play
Dorte Christensen Bahne

Efter voldsomt skybrud: Det bliver dyrt at klimasikre

play
Western ridning Nicoline Andersen Lau

Til DM på hesteryg og med cowboy hat