¨

Bog: Flyt jobbene tilbage til provinsen

Foto: TV ØST

I en ny bog, Udkantsmyten kritiserer Socialdemokraternes folketingskandidat i Holbæk, at al for mange statslige job er flyttet ind til storbyerne.

Kaare Dybvad har igennem knap et år arbejdet på bogen, Udkantsmyten.

Den udkommer på fredag, og håbet er, at den kan sparke lidt liv i debatten om provinsen forud for Folketingsvalget.

- Min bog er et opgør med udkantsmyten - den myte, at alt udenfor hovedstaden ikke fungerer eller er overflødigt i vores samfund. Det mener jeg ikke, det er. Jeg mener, der er rigtig mange kvaliteter i provinsen og i vores del af landet, siger Kaare Dybvad (Soc.Dem.).

Job skal tilbage til provinsen

Den 30-årige folketingskandidat langer blandt andet ud efter sine politikerkolleger på Christiansborg.

Ifølge Dybvad er de nemlig skyld i, at statslige arbejdspladser er blevet centraliseret og flyttet ud af Udkantsdanmark og ind i København og andre danske storbyer.

- Vi har set en massiv centralisering af statslige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner, og det gør, at mange områder i Danmark har svært ved at klare sig nu, og det er det, som jeg taler imod, forklarer han.

Nedlægning af SKAT

Her i landsdelen er det blandt andet nedlægning af nogle af SKATS afdelinger, en delvis lukning af Vordingborg kaserne og planer om lukning af DTU's laboratorier på Lindholm ved Møn, der falder politikeren for brystet:

- Jeg mener, det er VKO, der har lagt sporene til det her i 00'erne, men det er selvfølgelig et problem i mange partier, at man er al for glad for at centralisere, og det synes jeg, man skal gøre op med.

 

02:37 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App