Biltyv stak af med 5-årig

En biltyv stak i går afsted fra Ahlgade i Holbæk i en sort Opel Astra, hvor en 5-årig dreng sad bagi. Biltyven var senere impliceret i to færdselsuheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Drengens far stod 3-4 meter fra bilen og hævede penge i en hæveautomat kort før klokken 17, da han opdagede bilen køre væk. Nøglen havde siddet i tændingen.

- Den 38-årige far ser bilen køre væk og råber efter bilen, da hans søn sidder bagi. En anden bilist, en 48-årig mand, opdager, hvad der foregår, og får faren ind på passagersædet, og de sætter så efter den stjålne bil, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi.

Længere oppe ad Ahlgade stiger den panikslagne far ud og banker på bilen for at få sin søn ud, da den stjålne bil holder i kø. Biltyven har låst bilen, men det lykkedes den 5-årige at komme ud. Herefter bakker biltyven ind i en holdende taxa og kører så videre østpå.

Biltyven fortsætter østpå ud af Holbæk, og i krydset Munkholmvej/Elverdamsvej, det såkaldte Langtved-kryds, kører han direkte op i en bil, som holder for rødt. Tyven formår dog at stikke af endnu engang.

- Vi ser meget alvorligt på den her sag, særligt fordi han kørte afsted med den 5-årige, siger  Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi.

Helle Jacobsen fra Holbæk var vidne til hele optrinnet ved banken og er dagen derpå fortsat chokeret.

- Jeg kom ud af banken og så, at manden stod og hævede penge, da han pludselig vender sig om mod sin bil, som kører. Han råber, at hans søn sidder inde i bilen og stikker efter den. Jeg tænkte ikke så meget, men jeg skyndte mig at tage mandens dankort, som stadig var i hæveautomaten og ringede herefter til politiet, fortæller Helle Jacobsen til TV2 ØST.

Politiet hører gerne fra borgere, hvis man har set optrinnet i centrum af Holbæk omkring klokken 17, eller hvis man ser biltyven eller bilen på telefon 114.

Biltyven var kraftig af bygning, havde brune øjne og bar en sort hættetrøje og en sort kasket.

Opdateret 16:00: Bilen fundet på Frederikssundsmotorvejen ved afkørsel Jyllingevej. Manden er fortsat på fri fod.