Bevæbnede røvere slipper væk uden penge (Video)

Røverne fra det voldsomme røveri mod en pengetransport i Ugerløse ved Holbæk lod udbyttet ligge, fordi det blev ødelagt af en farvepatron.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

De pistolbevæbnede røvere, der mandag standsede en pengetransport fra Post Danmark i Ugerløse syd for Holbæk, opgav formentlig at få udbyttet fra røveriet med sig, fordi pengene blev farvet af en farvepatron under røveriet.

- Noget tyder på, at de ikke tog pengene med sig, fordi farvepatronen eksploderede, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

[video:video_mangler:100105_roveri.flv]

Røveriet, der betegnes som særlig farligt, skete lige før klokken 20, da en hvid kassevogn standsede op foran en stor gul postbil på Bonderupvej i Ugerløse. I det samme sprang to personer, der gik på fortovet, ind i postbilen og truede chaufføren med pistoler.

Røverne tvang chaufføren til at køre til et savværk på Anneksgårdsvej, hvor de fik ham til at åbne ind til postbilens varerum. En pengekuffert blev åbnet, men det udløste en farvepatron, der farvede indholdet i kufferten.

Politiet har på stedet fundet et magasin med patroner.

Røverne lod de farvede penge ligge og forsvandt fra stedet i den hvide varevogn, der trods en omfattende eftersøgning endnu ikke er fundet.

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser vidner, der har bemærket den store gule postbil og den hvide varevogn i Ugerløse eller set fodgængere i landsbyen mandag først på aftenen.

Politiet har udsendt et signalement af to mænd, som chaufføren fra Post Danmark så. Men der menes at have været mindst tre mænd med til røveriet.

Den ene røver beskrives som en mand på cirka 185 centimeter. Han havde mørkt tøj på og var maskeret med en elefanthue.

Den anden var mellem 185 og 190 centimeter, kraftig af bygning og ligeledes med mørkt tøj og elefanthue. Begge røvere talte med udenlandsk accent. De var bevæbnet med sorte pistoler.

Røvernes hvide varevogn, som de formentlig har efterladt et sted, hvor de skiftede bil, har muligvis reklamer med tynd skrift på siderne.

/ritzau/