¨

Beredskab: Vi er klar til ny oversvømmelse

Holbæk ligger igen udsat for en omgang forhøjet vandstand mandag og natten til tirsdag. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Beredskabet langs Isefjorden melder klar til at håndtere forhøjet den oversvømmelsesbølge, som ventes at ramme mandag og natten til tirsdag.

Beredskabet er på plads og forberedt, hvis der igen kommer oversvømmelser eller stormflod mandag og natten til tirsdag i blandt andet Holbæk og ved Orø.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, efter DMI udsendte et varsel om farligt vejr langs de nordsjællandske kyster, og især Isefjorden og Roskilde Fjord.

DMI vurderer, at vandet vil stige til mellem 110 og 145 centimeter over dagligt vande. Varslet er et såkaldt kategori 2-varsel, det næsthøjeste trin på varslingsstien. Varslet gælder fra mandag klokken 12.00 til tirsdag morgen klokken 05.00.

Vandstanden i de to fjorde forventes at stige efter stormende kuling fra nordvestlig retning søndag og mandag.

Beredskabet står klart

Det er politiets opgave at koordinere beredskabet under hændelsen, og man har i første omgang valgt at etablere kontakt mellem myndighederne.

Politiet opfordrer borgere, der bor i udsatte områder, til allerede nu at forberede sig på den forhøjede vandstand, og om nødvendigt fjerne eller sikre ting, som risikerer at tage skade ved en oversvømmelse.

Det er tredje gang på to uger, at der udsendes varsel om forhøjet vandstand i de to fjorde. Den første hændelse den 2. januar blev efterfølgende erklæret som stormflod.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App