Benzinforurening: Omfang og sikkerhed skal klarlægges

Beredskabet og Holbæk kommunes miljøafdeling er lørdag i gang med at klarlægge omfanget af gårsdagens benzinforurening ved Tølløse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beredskabet sprøjter lørdag formiddag stadig skum ud på marken, hvor udslippet af omkring 10 kubikmeter benzin fandt sted. Og Holbæk kommunes miljørådgivning skal nu undersøge omfanget af forureningen.

Udslippet skete fredag eftermiddag, da en medarbejder for et entreprenørfirma kom til at grave en benzinledning over. Der er tale om en rørledning, der går mellem Kalundborg og Hedehusene, og som forsyner det storkøbenhavnske område med brændstof. En alarm afslørede at der var trykfald på ledningen, og derfor blev benzintilførslen stoppet allerede inden politiet ankom til stedet, og det har begrænset udslippets omfang.

Morten Christiansen bor 150 meter fra benzinudslippet, og han skyndte sig at forlade sit hjem, da han opdagede, at der var tale om et læk på en brændstofledning.

- Der er ikke gået ild i den eller noget, men det er stadig ubehageligt at bo så tæt på noget, som ikke er længere nede i jorden, end det hurtigt kan blive gravet op, siger han.

Alligevel vil Danske Olieberedskabslagre (FDO) undersøge, om der er brug for at tage yderligere initiativer til at forebygge beskadigelser af ledningsnettet.

-Vi ser med stor alvor på, at sådan en situation kunne opstå, siger administrerende direktør Peter Stigsgaard fra FDO. 

Han understreger samtidig, at det er grundejerne, der selv har ansvaret for at vide, hvor rørledningerne løber, så de ikke ender med at blive gravet over. Danske Olieberedskabslagre vil nu overveje, hvorvidt de skal blive bedre til at informere grundejerne om rørenes beliggenhed.