¨

Autocamping har stort potentiale

Foto: TV ØST

Der kan sagtens være flere autocampere på de danske landeveje. En rapport viser faktisk, at autocamping-turismen har et stort vækstpotentiale

I Danmark tjener vi ikke nok på autocamping-turismen. Men det kan vi lave om på. En ny rapport fra Videncenter for Kystturisme konkluderer, at der i Danmark er et vækstpotentiale på næsten 25 procent. Det betyder faktisk omkring 100 millioner i den danske statskasse.

- Det har noget at gøre med, at man har tal fra udlandet. De viser, hvor meget en familie omsætter på dags basic eller på en hel ferie. Og her har man vurderet, at det er værd at gå efter, siger Lars Ole Hansen, formand for Dansk Autocamper Forening.

Lige nu indtjener autocamping-turismen 350 millioner kroner årligt. Det betyder også arbejde til næsten 500 personer. Men det kan blive endnu større.

Bedre forhold

Men hvis vi skal tiltrække flere, så skal vi have bedre forhold. Lige nu har vi en lovgivning i Danmark, der gør det umuligt at parkere mange steder. Derfor ønsker Dansk Autocamper Forening, at politikkerne begynder at løsne endnu mere op for lovgivningen. 

-   Der skal laves om på lovgivningen, så vi kan få flere overnatningsmuligheder. Mange steder er vi forhindret i at overnatte, og det betyder, at mange fravælger Danmark, siger Lars Ole Hansen.

Og så må der også gerne komme pladser, der ligger nær storbyerne, uddyber Lars Ole Hansen.

02:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App