Anmelder jagtede biltyve

En mand hjalp mandag eftermiddag politiet med at fange 2 biltyve, efter at han havde set dem i en stjålen bil på en tankstation i Gislinge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag eftermiddag fik politiet en hjælpende hånd.

På en tankstation på Hovedgaden i Gislinge spottede en 29-årig mand en bil, der holdt parkeret, mens 4 mænd var i færd med at fylde benzin på.

Den 29-årige blev hurtigt klar over, at bilen var stjålet, da han på Facebook samme dag havde læst, at en 28-årig bekendt fra Svinninge havde anmeldt, at hans bil var forsvundet.

Klokken 13.18 ringede manden derfor til politiet, og da bilen forlod stedet, valgte han at følge efter.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Gav løbende meldinger

Under forfølgelsen kontaktede den 29-årige anmelder løbende politiet for at give besked om, hvor biltyvene befandt sig.

De løbende meldinger resulterede i hurtig gevinst, og politiet i Kundby kunne derfor – på udramatisk vis – anholde en 17-årig mand fra Hørve og en 18-årig mand fra Holbæk, mens de 2 øvrige mænd, som anmelderen tidligere havde set i bilen, var blevet sat af på vejen.

Anholdt, men løsladt igen

Både den 17-årige og den 18-årige mand blev efter anholdelsen sigtet for tyveri af bilen og for at bruge den til uberettiget kørsel. Derudover blev den 18-årige sigtet for kørsel uden førerret.

Efter afhøring valgte politiet imidlertid at løslade de unge mænd igen. Politiet leder dog fortsat efter de 2 passagerer, der tidligere på dagen også var med i bilen.