Anders kan tage sine børn med på gratis ferie: - Jeg er mere end lykkelig

Coronaen har fået ansøgningerne til Dansk Folkehjælps sommerferier til at eksplodere.

Solen er over os, og for mange betyder det, at vi rykker væk fra de vante, hjemlige rammer og tager på ferie. 

Men for nogle kan det være en stor udfordring for at få økonomien at til at slå til, når kalenderen skriver sommerferie. Faktisk for stor en udfordring. Derfor hjælper Dansk Folkehjælp hvert år økonomisk trængte familier, så de også kan få en tiltrængt pause fra hverdagen.

quote Det er rekord. Uden sammenligning

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

En af dem, der i år skal på ferie med Dansk Folkehjælp, er Anders Liliequist fra Holbæk. Den 31. juli og en uge frem skal han med sine tre børn på otte, 10 og 16 en uge i Danland i Blokhus.

- Det bliver dejligt, for jeg har ikke haft mulighed for at give dem sådan en ferie før nu, så det er jeg glad for, siger Anders Liliequist.

Han er på offentlig forsørgelse på grund af sygdom og har børnene hver anden weekend og i ferierne.

- Så det betyder meget for mig, at jeg kan give dem den her ferie, for ellers havde vi bare siddet herhjemme. De vil gerne alle mulige steder hen, men det kan jeg ikke. Så jeg er mere end lykkelig for, at vi skal afsted.

Rekord mange ansøgere

I år får 4.700 børn og voksne en ferie gennem Dansk Folkehjælp, men det svarer kun til 19 procent af alle dem, der har ansøgt.

- Det er rekord. Uden sammenligning, lyder det fra Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

I 2020 var der en fordobling af ansøgningerne i forhold til tidligere. I år har yderligere 33 procent flere søgt om at komme på ferie.

- Det vi kan se i deres besvarelser, når de har ansøgt, det er, at corona har fået langt flere til at henvende sig til vores program, siger Klaus Nørlem.

Når Dansk Folkehjælp skal udvælge, hvem der skal sendes på ferie, kigger de især på indkomsten. 

Udover at hjælpen er fattigdomsorienteret, er det også vigtigt for Dansk Folkehjælp, at så mange som muligt får muligheden for at benytte sig af ferietilbuddet.

- Når vi har så mange ansøgere, så er vi nødt til at se på, hvem vi har sendt afsted de tidligere år. Har man fået hjælp de seneste tre år, så ryger man automatisk om bag i køen. Det er desværre sådan, det må være siger Klaus Nørlem.

Skal have et socialt fællesskab

Når Anders Lilienquist med sine tre børn skal til Danland, bliver det sammen med andre. Dansk Folkehjælp sender nemlig gerne 15 familier eller flere til samme feriested.

- Her har vi fokus på, at der bliver dannet relationer både for børn og voksne. Og så prøver vi at sammensætte familierne, så de geografisk kommer fra områder tæt på hinanden, for så kan det være, at de også får glæde af det bagefter, siger Klaus Nørlem.

quote Det bliver dejligt, for jeg har ikke haft mulighed for at give dem sådan en ferie før nu, så det er jeg glad for

Anders Liliequist, Holbæk

Derfor vil der også være aktiviteter for Anders og hans familie, når de i uge 31 skal på ferie i det jyske.

Her vil en gruppe frivillige nemlig stå for endnu ukendt underholdning i løbet af ugen.

- Hvad det er, det ser vi på, når vi kommer frem, siger Anders Liliequist.