85-årig angrebet af muskelhund

En muskelhund kastede sig uden varsel over en 85-årig mand ud for et supermarked i Holbæk. Manden blev bidt i hånden, inden ejeren fik kontrol med hunden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hund af racen Staffordshire Bull Terrier gik uden varsel til angreb på en 85-årig mand, der søndag var på indkøb i Superbest i Holbæk, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Uvist af hvilke årsager vred den tøjrede hund sig løs fra sin krog foran supermarkedet og gik løs på den 85-årige. Ejeren kom straks den 85-årige til undsætning, men inden kræet var bragt til ro, havde den nået at bide den sagesløse pensionist i hånden.

Overfaldet er det tredje inden for lige så mange døgn. Fredag blev en kvinde overfaldet i sin egen have af en Amerikansk Bulldog, og søndag gik en løbsk Bull Terrier løs på et promenerende ægtepar på Ishøj Havn. Her lykkedes det trods flere bid manden at binde hunden fast til en lygtepæl. Ejeren af den løbske muskelhund er endnu ikke fundet.

Tidligere på sommeren blev en fireårig dreng fra Svebølle overfaldet af naboens to kamphunde, og striben af overfald har fået flere af Folketingets partier til at kræve stramninger af hundeloven. Senest har Venstres retsordfører, Kim Andersen, foreslået et forbud mod muskelhunde.

/ritzau/