70-årig mand omkommet i flystyrt ved Kirke Eskilstrup

En 70-årig mand fra København er lørdag eftermiddag afgået ved døden efter et flystyrt ved Kirke Eskilstrup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et svævefly er lørdag eftermiddag styrtet ned omkring Kirke Eskilstrup. Ulykken har kostet en 70-årig mand fra København livet. Hans pårørende er underrettet. 

Politiet modtog meldingen klokken 16.31.

Det er politiets formodning, at ulykken er sket under en indflyvning til flyvepladsen.

- De vidner vi har talt med på stedet fortæller, at det ser ud som om, at han er på vej til lufthavnen og er ved at lande, da der sker et eller andet, der får flyet til at falde ned, fortæller René Søe Pedersen, der er vagtchef i Midt- og Vestsjællands Politi.

Vidnerne har også forklaret, at svæveflyet ramte jorden med spidsen af flyet først. Undersøgelser skal nu forsøge at svare på, hvad der fik flyet til at styrte.

- Vi kan kun gisne om, hvad der er sket, om det er noget teknisk, vindforhold eller om det er pludselig opstået sygdom. Det skal havarikommissionens undersøgelser nu afklare.

Også brandvæsen, en ambulance, en lægehelikopter og Forsvarets redningshelikopter blev tilkaldt. 

Flyet skal ifølge TV2 ØSTs oplysninger være styrtet ned på en mark.

Der lød et brag

John Nielsen bor i Kirke Eskilstrup. Han fortæller, at flyet styrtede ned bare 30 meter fra hans grund.

- Jeg sad og fik mig en smøg, da der lige pludselig lød et brag. Det lød som en eksplosion, så jeg fór ud for at se, hvad der var sket, fortæller han.

Tølløse Flyveklub ligger tæt på, så John Nielsen er vant til at se svæveflyene i luften og desværre også, når det værst tænkelige sker, at de styrter ned.

- For mange år siden styrtede et motorfly ned 50 meter herfra, så jeg har desværre oplevet det nogle gange, siger John Nielsen, der er glad for, at han ikke var nået at gå udenfor.

- Jeg skulle have været ud og slå græs, så jeg kan da ikke lade være med at tænke på, at jeg kunne have fået flyet i hovedet, siger han.

Det er under to år siden, at et fly sidst styrtede ned i samme område. Her var der også tale om et svævefly, og en 53-årig mand afgik ved døden.