450 skoleelever gik i skole som i gamle dage

På Elverdamsskolen afd. Tølløse er eleverne blevet undervist af pensionister om folkeskolen i gamle dage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I år er det 200 året for folkeskolen - og på Elverdamsskolen afd. Tølløse er det overskriften for en emneuge i denne uge.

De 450 elever på skolen er i denne uge blandt andet blevet undervist af nogle af elevernes bedsteforældre i, hvordan man strikkede og nogle forhenværende snedkere har undervist drengene på skolen i deres gamle fag.

- Nogle elever er sågar blevet inspireret til at lave spanskrør, fordi nogle bedsteforældre har fortalt om, hvordan de som skolebørn har oplevet at blive afstraffet, fortæller afdelingsleder, Henrik Rydahl.

Cirka 30 bedsteforældre har i ugens løb lagt vejen forbi.

Overordnet har alle elever arbejdet med, hvordan skolen har udviklet sig over årene, og hvordan det var at gå i skole før i tiden.

- Nogle af eleverne har også i løbet af torsdagen arbejdet med, at lave havregrynskage, som det blev gjort i gamle dage og øllebrød er det også blevet til. Alt det skal de sælge torsdag eftermiddag mellem klokken 16 til 18, når forældrene er inviteret til at blive undervist af deres børn i, hvordan det var at gå i skole i gamle dage, fortæller Henrik Rydahl. 

På videoen nedenfor kan du se, hvad eleverne i løbet af torsdagen har arbejdet med. Afdelingsleder Henrik Rydahl, Elverdamsskolen afd. Tølløse, har oploadet videoen via www.tveast.dk/sendvideo: