3F fordømmer selvtægtsaktion

3F i Holbæk fordømmer en aktion i byen i morges, hvor mindst 12 stilladsarbejdere brød ind på en byggeplads og væltede et stillads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var ikke i orden, da stilladsarbejdere i morges brød ind på en byggeplads i Holbæk og væltede et stillads.

Sådan lyder meldingen fra formanden for stilladsarbejdernes fagforening i Holbæk, 3F, Allan Andersen, til TV ØST.

- Vi begår ikke ulovligheder i 3F - og jeg kan aldrig støtte ulovligheder på nogen måde, siger Allan Andersen onsdag aften.

Vidste ikke nogen om aktion

Ifølge TV ØSTs oplysninger var det organiserede stilladsarbejdere, der stod bag aktionen i Holbæk. Allan Andersen afviser dog ethvert kendskab til aktionen.

- Jeg hørte ikke om det her før i eftermiddags, og jeg er nødt til at undersøge det nærmere, siger fagforeningsformanden.

Kender til byggeplads

Allan Andersen understreger, at han udmærket kender til byggepladsen på Kalundborgvej, hvor aktionen fandt sted.

- Det er et sted, som vi har arbejdet meget med. Det er vores opfattelse, at vores medlemmer udsættes for fare på pladsen, fordi sikkerheden på stilladserne ikke er i orden. Vi anmeldte i starten af måneden pladsen til Arbejdstilsynet, og det vil jeg nu følge op på. Ligesom vores medlemmer skal overholde loven, skal Arbejdstilsynet og politiet også gøre det, siger han.

Ingen sanktioner til medlemmer

Selvom det er 3F-medlemmer, der står bag aktionen på Kalundborgvej, så understreger Allan Andersen, at det ikke vil få konsekvenser for medlemmerne fra 3Fs side.

- Vi tager en snak i afdelingen om, hvordan vi arbejder, og at man altid skal gå dialogens vej. Men nej: Vi har ingen muligheder for at sanktionere medlemmer i aktionen, siger han.