3-årige spiller fodbold

Idrætsaktiviteter for småbørn begrænser sig ofte til tumlegymnastik. Men i idrætsforeningen i Tuse bliver børn ned til 3-års alderen trænet i at skyde på mål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Tuse IF’s lilleputhold går på banen, er der ikke brug for en dommer. Her bliver der nemlig ikke fløjtet frispark, når spillerne tager med hænder. Foreningen har startet en ny fodboldrække op, man kunne kalde U5 eller måske bare mor-far-barn-fodbold. Spillerne her er nemlig ikke ældre end mellem 3 og 5 år.

- For mange børn er der en umiddelbar glæde ved at lege med en bold, og den glæde kan man jo ligeså godt udnytte og dyrke fra starten. Her lægger vi grundstenen for den første boldføling, siger ungdomskonsulent i Tuse IF, Christian Sloth, som også træner det nyopstartede hold.

De små bidrager til at brænde kalorier af i Kommunekampen på LEV LIVET, men på sigt kan træningen forhåbentlig også komme klubbens resultater til gavn.

- For dem er det en leg, og det skal vi holde fast i som voksne, for det er legen, der giver dem lysten til at komme og spille fodbold. Og på sigt kan de små måske blive rigtig dygtige fodboldspillere, siger Christian Sloth. 

Mads Hansen er én af de forældre, der har taget sin lille datter med til fodbold på det nye hold. Han har selv spillet på TUSE If's førstehold og i øjeblikket på andetholdet. Nu håber han at kunne sparke bolden videre til næste generation, sin 3-årige Silja:

- Så vil jeg have noget at kigge på i weekenderne, når jeg ikke selv spiller.

Tre-årige er et sjældent syn i landets fodboldklubber.  Men Tuse IF har ambitioner om at dele sine erfaringer med fodbold for de helt små. Ungdomskonsulent Christian Sloth vil tage kontakt til DGI og forsøge at udbrede fænomenet til andre foreninger.